HTC U Ultra aangekondigd: phablet met een tweede scherm

12 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
htc-ocean-note-u-ultra

HTC heeft donderdag een nieuwe phablet aangekondigd die beschikt over een tweede scherm boven het 5,7"-display: HTC U Ultra. Dat tweede scherm wordt gebruikt voor notificaties en geheugensteunen die je zelf hebt ingesteld.

Dit is de HTC U Ultra, voorheen bekend als de Ocean Note

HTC heeft op donderdag officieel de HTC U Ultra onthuld. Dit is een phablet die beschikt over een groot display van 5,7-inch. Maar er is ook een tweede scherm aanwezig, dat boven de display zit. Daar zul je onder meer notificaties en agenda-items aantreffen, zodat je die kunt checken zonder dat het scherm aangezet hoeft te worden. De data wordt verzameld door een eigen kunstmatig intelligente assistent van HTC, die zich aan jouw wensen zal aanpassen. Ook zal de digitale assistent zijn best doen informatie op het juiste moment te presenteren.

Deze assistent wordt overigens Sense Companion genoemd. Verder is opvallend dat ook dit toestel niet beschikt over een koptelefoonaansluiting, net zoals de Moto Z en iPhone 7 Plus. Het 5,7″-scherm beschikt over een qhd-resolutie. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB aan werkgeheugen en 64 tot 128 GB aan opslaggeheugen. Ook is er een micro-sd-kaartsleuf aanwezig die kaarten ondersteunt tot 2 TB. De camera op de achterkant beschikt over twaalf megapixel, en de frontcamera over zestien megapixel.

Daarnaast beschikt de HTC U Ultra over een accu van 3000mAh en zal het toestel worden geleverd met Android 7.0 Nougat. Om het gemis van een koptelefoon op te vangen, zal HTC het apparaat voorzien van USonic-oordoppen, die je kunt aansluiten op de usb-type-c-poort.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC U Ultra is vanaf 2 maart 2017 in Nederland beschikbaar in de kleuren Brilliant Black en Indigo Blue. De consumentenadviesprijs van het toestel volgt.

Reacties (0)