‘HTC Nexus 9 wordt 16 oktober gepresenteerd’

18 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Oktober zou zomaar eens een mooie maand op het gebied van tablets kunnen worden. Niet alleen kunnen we dan waarschijnlijk nieuwe iPads verwachten, ook de nieuwe Nexus-tablet van Google lijkt zijn opwachting te maken. MoDaCo-oprichter Paul O’Brien heeft namelijk van betrouwbare bronnen vernomen dat de presentatie van de HTC Nexus 9 op 16 oktober plaatsvindt.

Nu moeten we dit natuurlijk met een flinke korrel zout nemen, ondanks dat O’Brien een goede reputatie heeft. Er wordt namelijk al een jaar gesproken over de komst van een nieuwe Nexus-tablet maar tot op heden hebben we niks van Google vernomen. Alles wijst er echter wel op dat we op korte termijn nieuws kunnen verwachten. Zo staat Android L klaar voor lancering, zagen we eerder deze week een Bluetooth-keyboard voor de Nexus 9 verschijnen en bevestigde Nvidia onlangs het bestaan van de tablet.

Maar, wat kunnen we precies verwachten van de Google Nexus 9? Het lijkt in ieder geval zeker dat HTC de fabrikant is van deze nieuwe tablet en dat we high-end specificaties kunnen verwachten. De Nexus 9 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder zou de tablet beschikken over minimaal 2GB aan werkgeheugen, een 8.9-inch display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.

Een overzicht van alle geruchten en lekken vind je in ons Google Nexus 9 archief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)