‘HTC kondigt Nexus 9 deze week aan’

13 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
nexus-9

Naar verluidt gaat HTC deze week nog de Nexus 9 aankondigen en zouden consumenten in Noord-Amerika de tablet woensdag al kunnen pre-orderen. Ook zou de tablet op 3 november moeten verschijnen daar. Voor Europa kwam er niets naar buiten.

Nexus 9 dit jaar op de markt

Naar verluidt duurt het niet lang meer voordat Google de Nexus-familie uitbreidt met een nieuwe aanwinst. Het schijnt namelijk zo te zijn dat HTC deze week officieel de Nexus 9 gaat aankondigen en dat Noord-Amerikanen de tablet al overmorgen zouden kunnen pre-orderen. Verder geven de geruchten aan dat de 9 vanaf 9 november echt de verkoop in gaat en zo’n 399 dollar gaat kosten. Dat is opvallend, aangezien vorige week ook al in het nieuws kwam dat de nieuwe Nexus eind dit jaar in Taiwan verkrijgbaar moet zijn, zo liet HTC executive Jack Tang weten.

Het zou dus nog wel eens de waarheid kunnen zijn, ware het niet dat de pr-man van HTC, Jeff Gordon, roet in het eten gooide. Gordon gaf aan dat wat Tang zei niet klopt, maar dat wel zo is dat HTC terugkeert naar de tablet-markt. Echter, een naam of andersoortige details heeft het bedrijf nog niet naar buiten gebracht. Bovendien reageert HTC als geheel niet op geruchten of informatie uit wandelgangen – en dat is inderdaad het enige wat we de laatste tijd tegenkomen. In ons Nexus 9-archief zie je wat we allemaal al ‘weten’ over de aankomende tablet.

Nexus 9

De Google Nexus 9 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder specs wijzen erop dat de tablet draait op een dualcore, met een ARMv8-architectuur met een maximale kloksnelheid van 2,5 GHz, van twee keer twee gigabyte aan RAM-geheugen. Nu zegt die 64-bits-processor niet meteen wat over de snelheid, maar die ARMv8-architectuur wel: dit wordt een razendsnel werkende tablet. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.Verder zou de tablet een NFC-chip (Near Field Communications) en GPS bevatten. Er wordt verder niets over de grote van de tablet of het scherm gezegd, maar eerdere geruchten wijzen op een 8.9 inch-scherm.

Reacties (0)