‘HTC komt eind dit jaar met high-end Nexus-tablet’

07 februari 2014 1 Minuut 1 Reacties
HTC-Flyer

Op het gebied van tablets hebben we al maanden niks meer van HTC gehoord maar het bedrijf zou volgens nieuwe geruchten wel de nieuwe fabrikant van een Nexus-tablet zijn.

Het Taiwanese bedrijf zou Google met een interessant bod overtuigd hebben voor de productie van de volgende generatie Nexus-tablet, welke in het derde kwartaal van dit jaar op de markt moet verschijnen.

HTC was één van de eerste fabrikanten die alweer geruim tijd geleden een tablet op de markt bracht. De tablet, gelanceerd onder de naam HTC Flyer, was echter veel te duur en is dan ook nooit een groot succes geweest. Daarna heeft HTC het in een aantal markten nog geprobeerd, onder meer met de lancering van de high-end Jetstream. Echter was ook bij dit model de te hoge prijs die ervoor zorgde dat een succes niet mogelijk was.

Ondanks dat het alweer een tijdje stil is zou HTC volgens FocusTaiwan Google een bod gedaan hebben voor de productie van een nieuwe Nexus-tablet. Het zou gaan om een high-end model dat in het derde kwartaal van 2014 op de markt moet verschijnen. Om welk formaat het gaat en of dit betekent dat Asus aan de kant geschoven wordt is niet duidelijk. Er gaan al tijden geruchten over nieuwe Nexus-tablets, waaronder een nieuw 7-inch model met Intel-processor en een 8-inch tablet met high-end specificaties.

Reacties (1)