HTC heeft nieuwe Androidtablet in productie

24 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
htc-logo-metallic

HTC heeft het nog niet opgegeven op tabletgebied. Achter de schermen is de HTC Desire T7 in productie. Dit wordt een 6,9-inch tablet met bescheiden specificaties.

HTC Desire T7

Dit weten we via de GFX Benchmark. Daar is de Android 5.0-tablet onlangs voorbijgekomen, en enkele belangrijke hardwaregegevens zijn hier achtergelaten. Zo valt in de benchmark te lezen dat de werktitel van deze tablet HTC IV5001-A is. Oftewel de HTC Desire T7, als we er eerdere informatie uit de Indiase importsite Zauba bij nemen, waarbij de T wel zal slaan op tablet.

Spreadtrum processor

Het 6,9-inch scherm is voorzien van een resolutie van 720 pixels. De processor is een quadcore exemplaar van Spreadtrum, en deze CPU wordt vergezeld van 1GB ram. Het opslaggeheugen meet 16GB. Een 5-megapixelcamera, plus bluetooth, gps, NFC en wifi zitten er allemaal in, waarbij alleen de vraag naar de prijs en beschikbaarheid nog overblijft. Over beschikbaarheid weten we nog niets, maar de prijs wordt geschat op zo’n 170 dollar, oftewel – omgerekend zonder btw – ongeveer 157 euro.

Nexus 9

Opvallend is dat HTC deze tablet in de Desire-serie plaatst, die voorheen was bestemd voor midrange smartphones. Dit zou de eerste tablet worden in deze serie. HTC heeft op tabletgebied nog een ander beter gespecificeerd exemplaar op de markt, in de gedaante van de Nexus 9. Die is groter. Wel heeft HTC ooit één keer eerder een 7-inch tablet gemaakt: de HTC Flyer. Dat apparaat werd echter geen verkoopsucces.

Mobile World Congress

Verwacht wordt dat HTC deze nieuwe tablet tijdens het MWC laat zien. Deze beurs begint over ongeveer een maand in Barcelona.

Reacties (0)