HTC Flyer tablet krijgt vorm door uitgelekte specs

26 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Flyer-tablet

Eerder meldden we al dat HTC waarschijnlijk dit jaar gaat komen met de 7 inch Flyer Android tablet PC, maar veel was er nog niet over bekend. Nu zijn er weer wat anonieme bronnen gekomen met wat de meest belangrijke specificaties moeten zijn van de Flyer tablet.

Volgens de website Amobil zal HTC’s Flyer tablet een display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels hebben – net als Samsung’s Galaxy Tab – en draaien op Qualcomm’s 1GHz MSM8255 processor die HTC ook in haar Desire HD smartphone heeft zitten.

We zien dus maar een single-core chip in plaats van de dual-core chips die we tegenkomen bij de nieuwste tablets als de Motorola Xoom. Toch schijnt de hardware voldoende kracht te bezitten om de HDMI output gestalte te geven. Ook zijn er waarschijnlijk twee camera’s op de tablet terug te vinden; een 1.3 megapixel webcam voor video gesprekken via Skype, en een 5 megapixel camera aan de achterzijde met LED flash en gezichtsherkenning.

Andere specificatie geruchten zijn HSPA connectiviteit, een herontwikkelde versie van HTC’s Sense interface voor smartphones, en DLNA ondersteuning voor het streamen van media bestanden. Het besturingssysteem is Android 2.3 Gingerbread, maar dit wordt in een later stadium waarschijnlijk met een update naar Android 3.0 Honeycomb omgezet.

Ook komt er volgens de geruchten een 10 inch versie op de markt. Waarschijnlijk krijgen we tijdens de Mobile World Congres in Barcelona meer te horen van HTC zelf.

Reacties (0)