HTC Flyer krijgt Honeycomb upgrade, wanneer deze beschikbaar is

02 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Flyer-tablet

Het werd door HTC Nederland al eerder bekend gemaakt, maar door uitspraken van Google hadden we er steeds minder vertrouwen in. Toch heeft HTC weer laten weten dat de HTC Flyer tablet een upgrade zal krijgen naar Android 3.0 Honeycomb, zodra de software beschikbaar is. De enige onduidelijk is is dus wanneer Google de upgrade beschikbaar maakt.

De vraag is of er meer tablets zijn die deze upgrade krijgen. Er zijn nogal wat tablets uitgerust met Android 2.1 of 2.2, denk bijvoorbeeld aan de 7 inch Samsung Galaxy Tab. Het probleem is dat Google aangegeven heeft dat fabrikanten een speciale licentie nodig hebben om Android 3.0 te installeren op hun producten en Google heeft ook aangegeven dat Android 2.x tablets geen update kunnen krijgen naar versie 3.0. Kortom, laten we hopen dat HTC weet wat ze doet en dat er toch nog mogelijkheden liggen voor andere Android 2.x tablets.

Ook heeft Google een lichte voorkeur voor fabrikanten die Android onaangetast op hun tablets installeren. Fabrikanten als HTC en Samsung leggen hun eigen schil over het besturingssysteem heen en daar zou Google niet blij mee zijn.

Reacties (0)