HP TouchPad tablets niet aan te slepen

22 augustus 2011 2 Minuten 0 Reacties
hp-palm-touchpad-tablet

Wie had nog gedacht dat we ooit een artikel met deze kop zouden schrijven? Ik niet in ieder geval. Maar, niets is minder waar; de HP TouchPad is niet aan te slepen. Natuurlijk is de reden voor de populariteit er een waar HP niet trots op hoeft te zijn. De TouchPad is namelijk sinds gisteren te koop voor een prijs vanaf 99 dollar, wat absoluut een koopje is voor een tablet met dergelijke specificaties.

Bij verschillende Amerikaanse en Canadese retailers en online winkels is de tablet inmiddels uitverkocht en ook op HP.com worden geen bestellingen meer geaccepteerd. Er zijn overigens nog steeds retailers in de VS die de originele prijs van 399 of 499 dollar laten staan. In Europa is sinds vanmiddag de TouchPad ook in Duitsland voor 99 euro te bestellen. De Duitse website van HP was de hele middag dan ook slecht bereikbaar. Het is overigens niet bekend hoe groot de voorraad in Duitsland is. Volgens de laatste geruchten zou Amazon.co.uk ook snel met de prijsverlaging van start gaan. Amazon.de en Amazon.com houden nog vast aan relatief hoge prijzen. Toch is de TouchPad bij Amazon.com momenteel het meest populaire consumentenelektronicaproduct.

Mocht je er als Nederlander een willen scoren voor 99 euro dan moet je goed je best doen. De tablet wordt namelijk in Nederland nog niet officieel aangeboden. Aangezien alle Amazon winkels de prijzen nog niet aangepast hebben moet je gaan voor de Amerikaanse online retailers (of wellicht een retailer uit de UK). Nadeel hiervan is dat je de tablet via een Amerikaans adres moet hebben om de tablet te kunnnen ontvangen en door te sturen naar Nederland. Via diensten als Borderlinx kun je dit regelen.

De geruchten gaan dat HP sinds gisteren al zo’n 300.000 tablets verkocht heeft, wat natuurlijk ook maar gissen is. Maar één ding is zeker; de TouchPad is momenteel het meest gewilde elektronica item op de markt.

Advertentie

Waarom zou je er een aanschaffen? Nou, 99 euro (of dollar) is redelijk goedkoop voor een apparaat waarmee je kunt internetten, films kunt kijken, muziek kunt afspelen en foto’s kunt weergeven. Daarbij krijg je ook nog een mooi besturingssysteem met allerlei handige functies en features. Wat er met dit besturingssysteem gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar HP heeft aangegeven webOS niet zomaar aan de kant te schuiven. Er zijn zelfs al ontwikkelaars bezig om Android werkend te krijgen op de TouchPad.

Voor meer informatie over de toekomst van webOS kun je het artikel “webOS: Licenseren, vervangen of overstappen?” lezen.

Reacties (0)