HP presenteert vernieuwde versie van Elite x2-tablet

14 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
HP Elite x2 1013 G3

Niet alleen heeft HP de EliteBook x360 van een update voorzien, de Amerikaanse hardwaremaker komt ook met een vernieuwde Elite x2. De 2-in-1 tablet heeft nog altijd een 13-inch display, maar ditmaal in een body zo groot als het 12,3-inch model van vorig jaar. Dat is mogelijk dankzij de 39 procent smallere schermranden.

Nieuwe HP Elite x2

De nieuwe HP Elite x2 1013 G3 heeft verder een ingebouwde achtste generatie Intel Core-processor. Daarnaast is er een HP Active Pen meegeleverd, die opgeladen kan worden middels een USB Type-C kabel. Er is optioneel ook ondersteuning voor de ingebouwde HP Sure View-technologie. Daarvoor hoef je enkel op een knop te drukken, waarna de kijkhoeken van je scherm drastisch verminderd worden. Daardoor kan er niet zomaar meer iemand over je schouder meekijken.

De tablet heeft in de goedkoopste versie een Intel Core i3-processor, in de duurste samenstelling een Core i7-processor. Verder is er maximaal zestien gigabyte aan werkgeheugen en maximaal 1 terabyte aan SSD-opslag. Verder zit er een Thunderbolt 3/USB Type-C ingang ingebouwd. Ook vind je een extra USB 3.1 Type-C ingang en een hoofdtelefooningang in het apparaat.

De camera die HP aan de voorkant van de Elite x2 heeft ingebouwd, beschikt over vijf megapixels. Die aan de achterkant heeft er acht ter beschikking. Er is ook ondersteuning ingebouwd voor Windows Hello, waarmee je het apparaat middels gezichtsherkenning kunt ontgrendelen. Optioneel is er nog ondersteuning voor 4G toegevoegd.

Advertentie

Vanaf juni ligt het nieuwe apparaat in de winkel, met een vanafprijs van 1.499 dollar. Omgerekend is dat zo’n 1.342 euro, al kan de prijs nog verschillen vanwege importheffingen en belastingen.

Reacties (0)