HP komt met TouchPad webOS update voor verbeterde functionaliteit

30 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
HP-TouchPad-gebruik

De HP TouchPad is niet meer, maar dat betekent blijkbaar niet dat HP het webOS besturingssysteem helemaal links laat liggen. Het bedrijf heeft tegenover CNET aangegeven binnenkort met een grote update te komen die de functionaliteit van de TouchPad moet verbeteren. Daarnaast belooft HP ook een groeiende applicatie catalogus en verbeteringen binnen het webOS platform. De update moet OTA (Over The Air) uitgerold worden.

Wat de update exact inhoudt wilde HP nog niet kwijt. Gisteren heeft het bedrijf overigens al een update voor de Quickoffce applicatie uitgebracht. Tot op heden was het met deze applicatie alleen mogelijk Microsoft Office documenten te bekijken. Met de update kun je Microsoft Word en Excel documenten nu ook bewerken en zelf nieuwe documenten aanmaken. HP heeft eerder al aangegeven webOS niet zomaar de rug toe te keren en huidige klanten in ieder geval de komende tijd van updates te voorzien. Ondertussen is het bedrijf bezig gesprekken te voeren met hardware partners om webOS te licenseren of te verkopen. Samsung zou inmiddels al interesse getoond hebben om webOS over te nemen en zo een sterkere positie in de softwaremarkt te realiseren.

De afgelopen week is het aantal geactiveerde (en dus verkochte) TouchPad tablets hard gegroeid, wat natuurlijk toe te schrijven is aan de zeer aantrekkelijke prijs van 99 dollar. Het aantal applicaties dat gedownload wordt is 3 tot 5 maal zo hoog. Ook biedt HP momenteel gratis app “six-packs” aan bij aankoop van een TouchPad. Zo krijg je nu onder meer Angry Birds Rio HD en FlightPredictor HD gratis. HP zegt er alles aan te doen het aantal applicaties voor webOS te laten blijven groeien.

Overigens is de Executive Vice President van HP, Todd Bradley, niet zo zeker of het tijdperk van de TouchPad wel echt voorbij is. Tegenover Reuters gaf Bradley aan dat HP de TouchPad zomaar nieuw leven in zou kunnen blazen en dat de tabletmarkt nog steeds gezien wordt als zeer belangrijk. Laten we hier nog maar niet teveel aandacht aan besteden. Het zou namelijk geen goede zaak zijn wanneer HP haar strategie weer 180 graden omdraait; niet voor het consumentenvertrouwen en niet voor het vertrouwen van investeerders en aandeelhouders.

Reacties (0)