HP komt met Beats Audio-versie Nvidia Tegra Note 7

26 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
HP-Slate-retina

Binnenkort komt HP mogelijk met nog een 7-inch tablet die gaat onder de naam Slate 7 Beats Special Edition en is gebaseerd op de Nvidia Tegra Note 7.

HP heeft de afgelopen maanden diverse Android tablets op de markt gebracht, waaronder goedkope modellen als de HP Slate 7 Plus en modellen met betere specificaties als de Slate 7 Extreme. Binnenkort lijkt de Amerikaanse fabrikant nog een 7-inch tablet te lanceren die gaat onder de naam Slate 7 Beats Special Edition.

De HP Slate 7 Beats Special Edition kwamen we begin deze maand al tegen in de database van de WiFi Alliance. Het enige wat we er toen uit op konden maken was dat de tablet draait op Android 4.4 KitKat en Beats Audio-integratie heeft. De collega’s van MobileGeeks hebben inmiddels meer informatie over de tablet in handen gekregen.

Het lijkt erop dat de Slate 7 Beats Special Edition geen budgettablet wordt. Het model is namelijk, net als de Slate 7 Extreme, gebaseerd op de Nvidia Tegra Note. Deze 7-inch referentietablet is ontwikkeld door chipfabrikant Nvidia en beschikt onder meer over een Tegra 4 quadcore-processor en de DirectStylus-techniek.

Advertentie

Uit de gelekte afbeeldingen kunnen we opmaken dat de tablet afgezien van de kleur grotendeels overeenkomt met de Tegra Note 7, en dus ook over speakers boven en onder het scherm, en een camera aan de achterzijde beschikt. Ook de 4.100mAh batterij is ongewijzigd gebleven.

Of HP ook onder de motorkap nog wijzigingen heeft doorgevoerd is niet duidelijk. Als de specificaties van Nvidia aangehouden worden beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Reacties (0)