Helft Nederlanders beschikt over een tablet

20 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-screenshot

Het aantal tablets in Nederland neemt snel toe. Uit onderzoek van GfK blijkt dat er inmiddels 5.6 miljoen tabletgebruikers zijn in ons kleine landje, wat neerkomt op ongeveer 44 procent van de Nederlanders die 13 jaar of ouder zijn.

In de eerste zes maanden van 2013 zijn er volgens GfK zo’n 1.3 miljoen gebruikers bijgekomen. Als al deze gebruikers ook een nieuwe tablet aangeschaft hebben betekent dit dat er elke dag gemiddeld 7.000 tablets verkocht werden. Opvallend is dat vooral ook ouderen de laatste maanden voor een tablet gegaan zijn. Een derde van de 65-plussers heeft inmiddels een tablet. Vorig jaar lag dit percentage nog op 15 procent. Ook jongeren van 13 tot 17 jaar beschikken vaker over een tablet. Dit percentage is gegroeid van 10 procent naar 39 procent.

In totaal zijn er momenteel 5.6 miljoen tabletgebruikers in Nederland. Dit is een flinke stijging ten opzichte van de 4.3 miljoen gebruikers waarvan GfK eind 2012 melding maakte. Een jaar geleden lag dit aantal nog op 2.8 miljoen. Let wel dat het hier om tabletgebruikers en niet individuele tablets gaat. Eén huishouden met één apparaat kan namelijk meerdere gebruikers hebben.

Door de grote toename in het aantal tablets en smartphones beschikken ook steeds meer Nederlanders volgens GfK over drie of meer apparaten. Op dit moment geldt dit voor 56 procent van de bevolking. 15 procent van de bevolking moet het stellen met één apparaat. Uit het onderzoek blijkt ook dat mobiele apparaten nog steeds veel gebruikt worden voor internetten, e-mailen en sociale media maar dan vooral ook internetbankieren steeds vaker op een tablet gedaan wordt.

Advertentie

Bron: ANP


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)