Hearthstone doet het goed op mobiel, krijgt uitbreiding

23 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
heartstone

Blizzard heeft bekendgemaakt dat het populaire kaartspel Hearthstone het beter doet op mobiel dan pc en een gloednieuwe uitbreiding krijgt. Die uitbreiding heet The Grand Tournament en moet zo snel als volgend maand al verschijnen.

Hearthstone van Blizzard krijgt uitbreiding

SuperData heeft cijfers naar buiten gebracht over het populaire kaartspel Hearthstone, waaruit op te maken is dat het spel populairder is op mobiele apparaten dan pc op dit moment. Op mobiel zet het kaartspel nu meer geld om en dat is redelijk uniek voor een game die eerst op pc is uitgebracht en pas later naar Android en iOS kwam. Dit nieuws biedt perspectief voor ontwikkelaars die twijfelen over een mobiele versie van hun pc game: mocht je game prima passen op een mobiel apparaat, dan kun je er het beste voor gaan.

Daarnaast heeft Blizzard Entertainment op woensdagavond Nederlandse tijd ook een uitbreiding voor Hearthstone aangekondigd. Deze uitbreiding heeft The Grand Tournament en speelt zich af nadat je de Lich King verslagen hebt in The Argent Tournament. Er zijn uitnodigingen verstuurd naar alle helden in de wereld en daardoor zien we nu ook voor het eerst nieuwe gezichten geïntroduceerd worden. Hearthstone heeft veel invloeden vanuit World of Warcraft meegekregen, maar gaat nu dus zijn eigen weg in qua personages.

Blizzard Entertainment heeft bekendgemaakt dat we deze expansion pack al volgende maand mogen verwachten. De uitbreiding gaat ook een hoop dingen anders doen dan je gewend bent en introduceert nieuwe mechanics en regels, waardoor spelers toegang krijgen tot veel meer kaartcombinaties en andere mogelijkheden. In totaal komen er zo’n 130 nieuwe kaarten bij waar je mee kunt experimenteren. Wanneer je het spel voor de lancering koopt, dan krijg je de mogelijk enkele (zeldzame) kaarten goedkoper te bemachtigen.

Reacties (0)