Hands-on review Huawei MediaPad X2

02 maart 2015 3 Minuten 1 Reacties
Huawei-MediaPad-X2-hands-on

Gisteren presenteerde Huawei tussen alle smartwatches door ook nog een nieuwe tablet, de MediaPad X2. Vandaag hebben we deze 7-inch tablet, draaiend op Android 5.0 Lollipop, aan een korte eerste review onderworpen.

Eerste indruk Huawei MediaPad X2

De Huawei MediaPad X2 is de tweede premium 7-inch tablet van Huawei en de Chinese fabrikant heeft het model op verschillende punten verbeterd. Het 7-inch ips lcd-display heeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels meegekregen, wat zorgt voor een haarscherpe weergave van media en websites. Het scherm is daarbij gelamineerd waardoor de reflecties tot een minimum beperkt worden. Gecombineerd met een hoge helderheid mogen we stellen dat de tablet zelfs in een fel verlichte ruimte, of wellicht bij invallend zonlicht, prima te gebruiken is. Kijkend naar de concurrentie dit scherm één van de beteren die we tot op heden gezien hebben.

Onder de motorkap zien we een Kirin 930 octacore-processor met een kloksnelheid van 2GHz terug, gemaakt door Huawei zelf. Deze chip wordt vergezeld door 3GB of 2GB aan werkgeheugen, afhankelijk van het model dat je koopt. Samen zorgen deze componenten voor indrukwekkende prestaties, zelfs met een flinke EMUI-schil die Huawei over Android 5.0 Lollipop gegooid heeft. De tablet heeft geen last van haperingen of lags en is houdt zich ook met grafisch geavanceerde games goed staande. De EMUI ziet er strak uit, biedt een aantal handige nieuwe functies en past in de stijl van Lollipop. Wel is het even wennen voordat je je comfortabel een weg door Android baant.

Qua design laat Huawei zich met de MediaPad X2 van zijn beste kant zien. De tablet heeft een premium uitstraling dankzij een unibody metalen behuizing en ligt prima in de hand. Door het compacte formaat is de tablet eenvoudig met één hand te bedienen. De aansluitingen en knoppen zijn netjes afgewerkt, en de tablet is met een profiel van 7,28 millimeter één van de dunsten op de markt. Zelfs de wat te opvallend klinkende gouden versie ziet er bijzonder stijlvol uit, in onze optiek.

Advertentie

De tablet is rijkelijk uitgerust met features en functies. Voor draadloze communicatie beschikt het model over WiFi en Bluetooth 4.0 maar ook snel mobiel internet middels een 4G-verbinding is mogelijk. Voor dit laatste zijn zelfs twee simkaart-slots aanwezig. Het opslaggeheugen van 16GB of 32GB kan middels een microSD-kaart van maximaal 128GB uitgebreid worden. De microUSB-poort kan gebruikt worden voor het opladen van de tablet of zelfs het opladen van een smartphone die gekoppeld is met de tablet. We hebben het niet kunnen testen maar de 5.000mAh accu moet ervoor zorgen dat je een volledige dag (15 uur zelfs) met de tablet vooruit kunt.

Eén van de andere positieve punten van dit model is de 13 megapixel camera aan de achterzijde. Deze maakt indrukwekkende plaatjes, zelfs in omstandigheden met mindere verlichting. Zeker op een tablet zien we in de meeste gevallen matige camera’s terug maar de MediaPad X2 laat zien dat het ook anders kan. Huawei noemt het zelfs een SLR-camera op een tablet. Met dit 7-inch model zijn prima foto’s en video’s te maken. De camera aan de voorzijde is ook wat beter dan de gemiddelde webcam. Met 5 megapixels, een grote hoek en een gevoelige sensor zijn kwalitatief goede selfies mogelijk en kun je een prima videochat voeren.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad X2 komt in twee versies op de markt; een 16GB-versie met 2GB aan werkgeheugen en een 32GB-versie met 3GB aan werkgeheugen. De tablet komt in een zilveren en een gouden uitvoering op de markt. Wat er voor de tablets betaald moet worden en wanneer ze naar Nederland komen is nog niet bekend. Een voorlopige conclusie laten we daarom ook nog even achterwege.

Reacties (1)