Hands-on: Eerste ervaringen met de Toshiba Satellite Click 10

04 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-Satellite-Click-10

Lees hier onze eerste ervaringen met Toshiba Satellite Click 10, de gister gepresenteerde grotere versie van de Toshiba Satellite Click mini.

Toshiba heeft gisteren een grotere broer van de Toshiba Satellite Click mini gepresenteerd; de Toshiba Satellite Click 10. Het grootste verschil is een verschil in schermformaat en deze nieuwere versie heeft dus niet alleen een groter scherm maar ook een groter toetsenbord.

Zoals je al eerder kon lezen is de Toshiba Satellite Click mini een heel aardig apparaatje. Een van de voordelen is natuurlijk het kleine pakketje maar juist dat formaat is ook een van de nadelen van de mini. We zijn dan ook blij dat we nu een net wat grotere versie is.

Het 10-inch scherm heeft nog dezelfde hoge resolutie (1920 x1200) maar de pixeldichtheid is alsnog dusdanig hoog dat de teksten er scherp uitzien, en dat dat je veel details kunt herkennen in foto’s. Het grotere scherm is ook wat handiger als het gaat om twee vensters naast elkaar gebruiken, al moet je er ook niet al te veel van voorstellen; die toepassing is vooral handig op schermen groter dan 12-inch.

Het nieuwe toetsenbord heeft vanzelfsprekend iets grotere toetsen en er is dus wat sneller te wennen aan het typen op de Toshiba Satellite Click 10. In onze korte tijd met het apparaat konden we al aardig rap tikken. Een ander groot voordeel van het grotere toetsenborddock is dat je er nu ruimte is voor twee usb-poorten, een verdubbeling dus.

Het apparaat ligt lekker in de hand, zeker als je de hele dag mobiel moet werken, zoals wij hier op de beurs doen. Het scherm staat stabiel in het dock en zelfs op schoot is er redelijk comfortabel met de Click 10 te werken. Qua prestaties is er nog niet heel veel zinnigs over te zeggen maar datgene wat we me het apparaat konden doen verliep soepel.

De Toshiba Satellite Click 10 voelt solide aan maar niet super luxe, en dat is dan ook iets dat je in de prijs terugziet. 499 euro is natuurlijk nog best een hoop geld maar daar krijg je dan wel de nieuwste generatie Atom-processor, 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen voor, inclusief natuurlijk Windows 10 dat vooraf geïnstalleerd staat. Helaas ontbreekt een gratis versie van Microsoft’s Office-pakket. Daar tegenover staat wel het hierboven besproken high-res display dat zowel als losse tablet en, in combinatie met het toestenbord dock, als laptop(je) gebruikt kan worden. De hybride moet in november van dit jaar naar Nederland komen.

Reacties (0)