Hands-on met nieuwe producten van Acer: Acer Spin, Switch V 10 en Chromebook R13

09 december 2016 9 Minuten 0 Reacties
acer-chromebook-r13

Acer lanceert een aantal nieuwe producten: de Acer Spin (convertible), de Acer Switch V 10 (hybride) en de Acer Chromebook R 13. Van de Spin zijn er vier verschillende versies aangekondigd, zodat consumenten ruim de keuze hebben uit verschillende producten.

Acer wil het simpel houden

Acer lanceert dit najaar en begin volgend jaar een aantal nieuwe, multifunctionele producten. Het zijn allemaal apparaten die als laptop te gebruiken zijn. Maar sommige van die apparaten, zoals die van de Spin-serie, kunnen ook als tablet gebruikt worden. En datzelfde is te zeggen over de Acer Chromebook R 13. Hoewel veel van deze producten al zijn gelanceerd in Nederland, kan het zijn dat je nog even moet wachten totdat ze kunnen worden geleverd, zo hebben de woordvoerders van het bedrijf aangegeven tegenover Tablets Magazine.

De Taiwanese bedrijf wil met de nieuwe producten een uitgebreid, doch simpel portfolio presenteren. Het heeft daarvoor een logisch klinkende filosofie omarmd. Zo zijn er vier versies van de Spin. De Spin 1 is het instapmodel, terwijl de Spin 7 het beste model in de serie is. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de prijs – en vaak ook hoe beter de specificaties. Echter, de goedkopere modellen kunnen je zelf samenstellen met specificaties die jij nodig vindt. De Acer Chromebook R13 is er in één variant, maar dat betekent niet dat Acer er niet in gelooft.

De Acer Spin 7 is 1,1 cm dik.

Advertentie

Sterker nog, de Acer-medewerkers die wij gesproken geloven erin dat de Chromebook de komende maanden enorm populair zal worden. Niet in de laatste plaatst vanwege het feit dat het Chrome OS tegenwoordig toegang heeft tot Google Play, waardoor je voor weinig geld ineens een ontzettend interessant en veelzijdig apparaat in huis kunt halen. Ja, soms kan een app wat uitgerekt worden op het grotere scherm, maar over het algemeen werken alle applicaties die je op Android kunt gebruiken, evengoed op een laptop met Chrome OS.

Acer Chromebook R 13

De Acer Chromebook R 13 heeft een adviesprijs van 449 euro meegekregen. Voor een Chromebook is dat misschien veel geld, maar voor een laptop waar je onderweg meer dan prima op kunt werken valt het weer reuze mee. Het apparaat beschikt over een 13,3″-scherm, dat ook volledig omklapbaar is. Daardoor kun je de Chromebook als een laptop, maar ook als een tablet gebruiken. Ook kun je het scherm rechtop zetten (met het toetsenbord naar beneden) of in de vorm van een tent. Zodoende is het bekijken van video’s en foto’s goed te doen op het apparaat.

Acer Chromebook R 13 in tabletmodus.

En met een full hd-resolutie en 4GB aan werkgeheugen kun je precies dat doen – en meer. Het gros van de Android-apparaten beschikt over minder dan 4GB ram, waardoor het Chrome OS en de Android-apps allemaal als een zonnetje lopen. Dat blijkt ook uit onze hands-on-ervaringen met het apparaat. Het toetsenbord reageert vlot, waardoor je er lekker op kunt typen. Ook het scherm reageert snel op je input. En de Android-apps die we hebben uitgeprobeerd draaien heel soepel op deze hardware. De processor is van MediaTek (M8173C).

De uitstraling en de bouwkwaliteit ogen en voelen premium aan. En dat is niet gek, aangezien het apparaat een aluminium omhulsel heeft. De Chromebook R13 is totaal niet zwaar en gemakkelijk met één hand te tillen of op te pakken – maar is helaas niet helemaal met één hand te openen. Dat doe je dus nog met twee handen. Rechts (in laptopmodus) zitten de knoppen voor de volume en vind je de openingen voor de koptelefoon en de oplader. Links vind je een sleuf voor een micro-sd-kaart, een usb 3.0-poort, usb type-c-poort en een hdmi-out.

Toetsenbord van de Acer Chromebook R 13.

Acer Aspire Switch V 10

De Acer Aspire Switch V 10 is verkrijgbaar in verschillende metalen covers en kleuren, voor een prijs die momenteel op 379 euro ligt. Het apparaat beschikt over een snelle gegevensoverdracht, video-output met hoge resolutie en eenvoudig opladen via de usb-type-c-poort. Met een ingebouwde vingerafdrukscanner kunnen gebruikers eenvoudig inloggen op de computer via Windows Hello. De Switch V 10 is beschikbaar in configuraties met 32 en 64GB opslag. Dit 2-in-1 model is licht en handig mee te nemen. Het toetsenborddock wordt overigens meegeleverd. Onder de motorkap zit een Intel Atom-processor.

Het apparaat voelt helemaal niet zwaar aan en dat is maar goed ook. Want dat betekent dat je het apparaat rustig in je rugtas kunt stoppen en dat je er overal op kunt werken. De Acer Switch V 10 is een hybride: dat betekent dat je het scherm van het toetsenbord kunt losmaken en het apparaat kunt gebruiken als een tablet. Het kliksysteem werkt ook met magneten, waardoor het scherm al gauw goed vastzit. Losmaken is ook geen enkel probleem, al raden we wel aan dat met twee handen te doen. De tablet is onder meer voorzien van usb-type-c.

Het scherm van de Acer Switch V 10 is los te koppelen.

Acer Spin 1, 3, 5 en 7

De Acer Spin-serie, het maakt niet uit welk getal je in huis haalt, staat in het teken van gemak en veelzijdigheid. Net zoals de eerdergenoemde Chromebook R13, kun je ook het scherm van de Acer Spin helemaal naar achteren klappen, zodat je het apparaat als een tablet kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk de apparaten in tentvorm te gebruiken. Ook kun je het scherm rechtop zetten, met het toetsenbord naar beneden. De Spin-serie is met name bedoeld voor studenten en professionals, die op zoek zijn naar convertibles voor werk en ontspanning.

Advertentie

De Acer Spin-convertibles zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar. De Spin 7 beschikt over een 14″-beeldscherm in een 13″-chassis en over een aluminium behuizing.  Ook is het apparaat 10,98 mm dik en weegt die 1,2 kilo, waardoor het momenteel één van de dunste convertible notebooks is. Met zijn dikte van 1,1 centimeter, is het apparaat een centimeter dikker dan de dunste laptop van het bedrijf en dat is een beste prestatie te noemen. De convertible voelt heel licht en behoorlijk premium aan en straalt dat premium uiterlijk ook uit.

De Acer Spin 7 in laptopstand.

De kleinere Spin 5 heeft een 13,3″-beeldscherm en kan worden gebruikt met een optionele Acer Active Pen en Windows Ink. Deze convertible is alweer iets dikker en zwaarder dan de Spin 7, maar wordt nog steeds beschouwd als een high-end model. Omdat het apparaat iets dikker is, kunnen er ook betere specs in: tot 16GB aan werkgeheugen en 512GB aan SSD-opslaggeheugen. Ter vergelijking: de Spin 7 kan worden uitgerust met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan SSD-opslagruimte. Dat is ook al goed, maar je kunt dus nog altijd voor meer gaan.

Dan hebben we nog het instapmodel en als laatste en normale model over. Het normale model is de Spin 3, die is voorzien van een 15,6″-scherm. Je kunt kiezen voor modellen tot 12GB ram. Verder bieden deze notebooks mogelijkheden voor dubbele opslag en worden ze geleverd met zowel solid state drives (tot 256GB) als harde schijven (tot 1TB). Het toetsenbord is ergonomisch vormgegeven en voorzien van achtergrondverlichting, waardoor je ook in het donker kunt zien waar je typt. Qua design ogen deze convertibles minder premium.

De Acer Spin 5 in presentatiestand.

Het instapmodel is de Acer Spin 1. Dit is de goedkoopste versie van de serie en is verkrijgbaar in verschillende varianten. De serie omvat modellen met 13″- en 11,6″- full hd-schermen en biedt configuraties met alle nieuwe Intel Pentium of Celeron processoren. De Spin 1 is met name bedoeld voor scholieren en studenten die op zoek zijn naar een handige convertible en biedt ook ondersteuning aan voor Acer Active Pen en Windows Ink. De uitstraling is alles behalve premium, maar dat is ook helemaal niet nodig voor scholieren en studenten.

Prijs en beschikbaarheid

  • De Acer Chromebook R 13 is reeds verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs van 449 euro.
  • De Acer Switch V 10 is al sinds september verkrijgbaar in de Benelux, voor een prijs van 379 euro.
  • De Acer Spin 7 is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux vanaf 1.299 euro.
  • De Acer Spin 5 is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux vanaf 699 euro.
  • De Acer Spin 3 is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux vanaf 599 euro.
  • De Acer Spin 1 is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux vanaf 399 euro.

Een overzicht van alle modellen vind je in onze tablet database. Hier kun je de convertibles en hybriden ook vergelijken.

Reacties (0)