Hackers weten irisscanner van Samsung Galaxy S8 eenvoudig te belazeren

23 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy S8 irisscanner hack

Hackers hebben de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 weten te belazeren met niets meer dan een digitale camera, een Samsung-printer en een contaclens.

Verkeerde been

In een filmpje is precies te zien wat ervoor nodig is om de irisscanner op het verkeerde been te zetten. Het is hierbij belangrijk om te weten dat Samsung de gebruikers van de Samsung Galaxy S8 niet alleen in staat stelt om met een scan van de ogen het toestel te ontsluiten. Het is ook mogelijk om er betalingen mee te autoriseren vanaf het toestel. Met een printje van een oog van de eigenaar kan dat dus ook. Het filmpje hebben we hieronder overgenomen.

Samsung heeft bij de presentatie van de nieuwe Galaxy S8 verteld dat een scan van de iris veiliger is dan een vingerafdrukscan. Een vingerafdrukscanner legt 130 unieke punten vast, de irisscan wel tweehonderd. En als je twee irissen van allebei de ogen laat vastleggen door de irisscanner, gaat het dus om vierhonderd unieke gegevens die voor elk mens verschillend zijn.

Advertentie

Lockscherm

Echter, pak een camera, maak een printje van een infraroodfoto van de iris, leg er een contactlens op en voila. De telefoon bedenkt zich geen moment en ontsluit het lockscherm.

Kwaadwillenden

Nu is het wel zo dat het voorbeeld in het filmpje min of meer in ‘laboratoriumomstandigheden’ is gemaakt. Dat wil zeggen dat het in het dagelijks leven toch wel een stuk moeilijker is om deze mogelijkheid te benutten. Het is dus best wel lastig om dit trucje te herhalen in de huiskamer, en zeker voor een kwaadwillende die er met je telefoon vandoor is gegaan. Echter, de technologie is niet onfeilbaar en dat is hiermee dus bewezen.

Reacties (0)