Grotere iPhone 8 lijkt nu bevestigd te zijn door nieuwe lekken

31 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
iPhone 8 lek schets

Apple zou de iPhone 8 iets groter maken dan de voorganger, de iPhone 7. Het toestel krijgt een flink scherm, maar in een kleine behuizing.

Geruchten rond een nieuwe iPhone zijn er altijd, maar rond de iPhone 8 lijken ze extreme vormen aan te nemen. Dat komt omdat er zo erg uitgekeken wordt naar het toestel van fabrikant Apple. De verwachting is namelijk dat het bedrijf de productlijn van een flinke update gaat voorzien, zowel van buiten als van binnen. Het gerucht gaat al langere tijd dat Apple kiest voor een 5,8-inch OLED-scherm in een kleine behuizing. Vandaag is er een nieuw gerucht dat erop wijst dat het toestel iets groter wordt dan zijn voorganger.

Bevestiging van het formaat

De site iDrop News heeft via interne bronnen meer informatie weten te bemachtigen over het formaat van de iPhone 8. Fabrieksmedewerkers bij Apple-producenten stellen dat de iPhone 8 groter gaat worden dan de iPhone 7. Het apparaat zou een behuizing van 143,59 x 70,94 x 7,57 mm hebben. Die van de iPhone 7 was iets kleiner, namelijk 138,3 x 67,1 x 7,1 mm. De extra grootte is vooral nodig om het grotere scherm – volgens de geruchten 5,8-inch – in de behuizing te passen.

iPhone 8 geruchten

Er zijn tal van verhalen over de telefoon. Het apparaat zou voorzien worden van een OLEd-scherm, gemaakt door een Chinees bedrijf. Verder schijnt het apparaat – waar ook nu de geruchten op wijzen – een bijna randloos display te krijgen. Er zijn ook verhalen over een mogelijke scanner voor gezichtsherkenning en een 3D-camera op de achterkant van het toestel. De vraag is nog altijd of het toestel een vingerafdrukscanner krijgt zoals we gewend zijn. Die zou in het scherm geïntegreerd kunnen worden, maar mogelijk ook op de achterkant. Of hij wordt geheel achterwege gelaten, ten faveure van bijvoorbeeld die gezichtsherkenning.

Advertentie

Voor de concept beelden van de iPhone 8 verwijzen we je door naar de site van iDrop News. Dat maakte op basis van de recente geruchten en de bevestiging van het formaat concepten. Hieronder een recentere conceptafbeelding.

Reacties (0)