Grippity is ’s werelds eerste transparante tablet

28 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Grippity

Hoe ziet de tablet van de toekomst eruit? Dat is een vraag die we onszelf vaak stellen. We hebben al meerdere video's voorbij zien komen waarin fabrikanten hun toekomstvisie tonen en daaruit kunnen we opmaken dat de transparante tablet mogelijk de tablet van de toekomst is. Maar, de toekomst lijkt reeds gearriveerd want op Kickstarter kwamen we de Grippity tegen.

De Grippity is ’s werelds eerste (deels) transparante tablet met een transparant display dat van beide kanten bediend kan worden. De tablet is volgens de makers ontwikkeld voor een perfecte houvast, het gebruik van al je vingers, en draait op Android. Het grote voordeel van het transparante display is dat je ook je vingers onder het scherm kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor het tikken van teksten. Dit moet volgens de bedenkers stukken sneller gaan. Daarbij kun je door je vingers onder het scherm te gebruiken kleinere objecten op het scherm eenvoudiger aantikken aangezien je het zicht niet belemmert met je vinger.

Het is echter geen compleet transparante tablet aangezien hardware als de processor en batterij in de bovenste 25 procent van het apparaat verwerkt zit. Qua specificaties is het apparaat niet bijzonder indrukwekkend. Zo is de tablet voorzien van een 7-inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een ARM Cortex A8-processor, 512MB aan werkgeheugen, een SD-kaartlezer, 4GB aan opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth en een 2.400mAh batterij.

De makers van de Grippity willen het project van de grond krijgen middels crowdfunding. Voor een bedrag van 159 dollar kun je erin investeren en je eigen tablet veiligstellen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)