Google-zoekbalk op Android zoekt nu ook door Google Drive-bestanden

24 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-search

De Google-zoekbalk op Android, die je vaak op je thuisscherm aantreft, zoekt tegenwoordig ook door de bestanden van Google Drive. Met de zoekbalk is het al een tijdje mogelijk ook direct in apps te zoeken en Drive is de nieuwe aanwinst voor de feature.

Google Drive doorzoeken met de Google-zoekbalk

Wanneer je een Android-apparaat hebt, is de kans groot dat je op je thuisscherm een zoekbalk van Google aantreft. Met die balk is het mogelijk een aantal dingen te doen. Zo kun je direct een zoekopdracht uitvoeren van het thuisscherm, waardoor je bijvoorbeeld geen aparte applicatie hoeft te openen daarvoor (bijvoorbeeld een browser naar keuze). Ook kun je er contactpersonen mee opzoeken, zodat je de telefoonapplicatie niet direct nodig hebt. Al met al wordt die zoekbalk dus steeds handiger en belangrijker voor de Android-gebruiker.

Een tijdje geleden is die zoekbalk voorzien van nog een onderdeel: zo is het ook mogelijk om door applicaties te zoeken. Maar dan moeten die applicaties dat wel ondersteunen. Een aantal apps doen dat al en Google Drive is nu de nieuwste in de rij. Het is nu dus mogelijk om je bestanden te doorzoeken vanuit de Google-zoekbalk op je thuisscherm. Je hebt hiervoor wel de nieuwste versie van Drive nodig, maar die is nu te vinden in Google Play. De update wordt nu ook uitgerold naar iedereen en kan dus op ieder moment aankomen op jouw Android.

Google Drive

Reacties (0)