Google wordt hardwareproducent met aankoop Motorola Mobility

15 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
google

Google is niet langer alleen softwareproducent want vandaag heeft het bedrijf bekendgemaakt Motorola Mobility overgenomen te hebben voor een bedrag van 12.5 miljard dollar. Motorola Mobility werkt al lange tijd samen met Google voor de ontwikkeling van het Android besturingssysteem en was voor zowel tablets als smartphones de eerste die met Android producten op de markt kwam.

Volgens Google zal door deze overname de ontwikkeling van Android nog sneller gaan en geoptimaliseerd worden. In principe blijft Motorola Mobility gewoon bestaan en zal Google het bedrijf als apart onderdeel gaan lijden. Google heeft ook aangegeven dat de overname alleen maar positieve effecten op Android zal hebben. Zo zal er qua openheid van het besturingssysteem niks veranderen. Naast het feit dat Google nu ook hardware producent wordt neemt het bedrijf ook een groot aantal patenten over waardoor ze naar eigen zeggen beter in staat is op te boksen tegen de patentenoorlog van onder andere Microsoft en Apple.

Dat laatste puntje is waarschijnlijk wel een heel erg belangrijk puntje. De patentenoorlog wordt momenteel hevig en met de overname van Motorola krijgt Google er maar liefst 25.000 patenten bij. Deze uitbreiden van het portfolio moet Google meer slagkracht geven tegen de andere grootheden uit de industrie. Met behulp van een grote hoeveelheid patenten kun je rechtszaken afwenden en concurrenten op afstand houden.

Wat betreft de tablets van Motorola zal er weinig veranderen. Deze producten zullen onder eigen vlag uitgebracht worden, maar krijgen vanzelfsprekend (al ontkent Google het) wel een voorkeursbehandeling van Google. De producten kunnen in ieder geval perfect afgesteld worden op de software aangezien alles in huis gebeurt. Kijk maar naar Apple en je ziet dat dit een belangrijk onderdeel van haar succes is. We zullen moeten afwachten wat exact het effect zal zijn, maar het is absoluut een positieve ontwikkeling, mits Google de andere hardware fabrikanten dezelfde aandacht blijft geven als tot nu toe het geval was.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)