‘Google wil Pixel 3 2-in-1-tablet met Andromeda OS uitbrengen in Q3 2017’

26 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-andromeda-os

Google zou voornemens zijn aan het einde van dit jaar een nieuwe 2-in-1-tablet te willen lanceren, die is voorzien van het Andromeda OS. Het apparaat, dat ook als laptop te gebruiken zal zijn, zal in het derde kwartaal van 2017 moeten verschijnen, aldus de geruchten.

Google Pixel 3 met Andromeda OS op komst – gerucht

De geruchten over het Andromeda OS laaien op deze week. Vandaag komt in het nieuws, zo meldt Android Police, dat Google voor het derde kwartaal van 2017 een nieuwe 2-in-1-tablet wil uitbrengen, die tevens te gebruiken zal zijn als laptop. De hardware zal worden voorzien van het eerder genoemde OS, een samensmelting van Android en Chrome OS. Het aanstaande product zou het resultaat moeten zijn van een jarenlange samenwerking tussen het Android-, Chrome OS- en het (nieuwe?) Pixel-team.

Over het Andromeda OS wordt gezegd dat Google van plan is Chrome OS-features in Android te bakken, en niet andersom. Daarnaast leeft de gedachte dat Andromeda-producten niet in de markt zullen worden gezet als Chrome OS-apparaten. Over de Pixel 3, het 2-in-1-apparaat, wordt gezet dat het een scherm van 12,3-inch krijgt. Onder de motorkap zit mogelijk een Intel Core m3- of i5-processor, evenals 8GB tot 16GB aan werkgeheugen en 32GB tot 128GB opslaggeheugen. Ook is er een vingerafdruklezer.

Daarnaast zal het apparaat geleverd worden met een hoofdtelefoonaansluiting, twee usb-type-poorten, de gewoonlijke sensoren, stylusondersteuning, stereospeakers, vier microfoons en een accu die tot tien uur mee moet gaan. Het toetsenbord zal verlichting krijgt. Helaas is nog niet duidelijk of het toetsenbord losgekoppeld kan worden of dat we het scherm en het bord op elkaar kunnen klappen (zoals bij een Yoga-tablet van Lenovo). Het apparaat zou 10mm dun moeten worden en volgend jaar zo’n 800 dollar gaan kosten.

Advertentie

Op dit moment heeft Google nog niets bekendgemaakt. En aangezien de producten pas eind volgend jaar zouden moeten verschijnen, kan het zijn dat er onderweg naar die datum toe nog een hoop verandert.

Reacties (0)