‘Google wil camera op Android slimmer maken’

28 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-goggles-app-icoon-groot

Volgens een anonieme bron is Google voornemens de camera op Android slimmer te maken - vergelijkbaar met hoe Google Goggles werkt. De vernieuwde applicatie zou dan in staat zijn mensen informatie op basis van context en aanwijzing te voorzien.

Gerucht: camera-app op Android wordt straks slimmer

Ken je de app Google Goggles nog? Deze app kan gebruikers informatie aanbieden op basis van een gescande qr-code, streepjescode of een bekend kunstwerk. Een onbekende bron heeft nu aangegeven dat Google die functionaliteit direct wil inbouwen in de camera op Android, zodat gebruikers er altijd toegang tot hebben wanneer dat nodig is. Ook zouden de mogelijkheden van het vernieuwde Goggles uitgebreider zijn dan voorheen. Zo zou je naar een object kunnen wijzen, waarna de applicatie weet wat je daarmee bedoelt.

Google schijnt hier een tijdje aan te werken achter de schermen, maar wanneer de feature wordt gelanceerd is helaas niet bekendgemaakt. De bron heeft ook een illustratie naar buiten gebracht, waarop te zien is dat iemand naar een mok wijst. De app biedt de gebruiker informatie aan over het product en laat weten waar je het kunt kopen – terwijl het andere object, die er naast staat, wordt genegeerd. Mocht je alvast een voorproefje willen van wat de camera-app straks mogelijk op Android kan, dan kun je nu al Google Goggles downloaden.

Google Goggles

Reacties (0)