Google werkt door aan mysterieuze Fuchsia OS en kan wat hulp gebruiken

09 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
fuchsia-os-google

Google werkt achter de schermen nog steeds aan het Fuchsia OS, het unieke besturingssysteem dat niet op Linux gebaseerd is (zoals Android).

Google werkt nog steeds een Fuchsia OS

Het is nu ongeveer vier jaar geleden sinds het internet erachter kwam dat Google officieel werkt aan een besturingssysteem genaamd Fuchsia OS. Het is een uniek systeem, omdat het, in tegenstelling tot Android en Tizen, niet gebaseerd is op de Linux-kernel (het centrale deel van een besturingssysteem). In plaats daarvan maakt het gebruik van een microkernel genaamd Zircon. Verder is het om een andere reden uniek: hoewel het ontwikkelingen nu openbaar gebeurt, is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat de zoekmachinegigant nu precies van plan is.

Vandaag komt daar ook niet echt verandering in, maar er is wel nieuws. Google is namelijk op zoek naar mensen die kunnen meehelpen bij het ontwikkelen van Fuchsia OS. Dat betekent dat je je dus kunt aanmelden bij het bedrijf, mocht je geïnteresseerd zijn en genoeg ideeën hebben. De softwaregigant benadrukt dat Fuchsia nog lang niet klaar is voor een release en ook nog niet echt in ontwikkeling is, maar deze aankondiging gaat ongetwijfeld een staartje krijgen. Wellicht verschijnt er nu meer info over het OS en anders kunnen we rekenen op meer speculatie.

Het is in elk geval duidelijk dat Google het Fuchsia OS niet wil gebruiken als vervanging voor Android of Chrome OS. Flink wat maanden geleden was het zo dat het OS getest werd op specifieke hardware, wat later slimme speakers bleken te zijn. Maar toen die producten eenmaal het levenslicht zagen, was het besturingssysteem nergens te bekennen. In een interview met The Verge uit 2019, omschreef Googles Hiroshi Lockheimer het systeem als “geoptimaliseerd voor systemen met andere form factors”; dat gaat dus voorbij de traditionele telefoon of laptop.

Advertentie

We’re looking at what a new take on an operating system could be like. And so I know out there people are getting pretty excited saying, ‘Oh this is the new Android,” or, “This is the new Chrome OS.” Fuchsia is really not about that. Fuchsia is about just pushing the state of the art in terms of operating systems and things that we learn from Fuchsia we can incorporate into other products.

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn, kunnen nu naar fuchsia.dev gaan voor meer informatie.

Reacties (0)