Google vraagt Android-gebruikers voortaan welke browser ze willen

20 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google_Chrome

Google moet van de Europese Unie aan Android-gebruikers gaan vragen welke internetbrowser ze het liefst willen gebruiken op hun smartphone of tablet. Eerder besloot de EU al dat Microsoft hetzelfde moest doen met Windows en zijn browsers.

Google moet mensen browserkeuze geven op Android

Een paar jaar geleden werd Microsoft gedwongen door de Europese Unie Europese gebruikers van Windows te voorzien van een browserkeuze, zodat ze niet meteen voor Internet Explorer of Microsoft Edge moesten kiezen terwijl ze liever een andere browser willen gebruiken. Nu doet de Unie hetzelfde, maar dan bij Google. De zoekmachinegigant heeft aangekondigd dat die voortaan mensen de optie geeft ook meteen een andere browser te downloaden voor Android, zodat ze niet meteen afhankelijk zijn van Chrome.

Datzelfde geldt ook voor de zoekmachine. In de afgelopen maanden heeft Google heel wat problemen gehad met de Europese Commissie, die van mening is dat het bedrijf zijn positie misbruikt als platformhouder om zijn eigen producten aan te bevelen. Dat heeft al geresulteerd in een boete van 4,34 miljard euro. Ondanks het feit dat het bedrijf uit Mountain View de aantijgingen heeft ontkend, verandert er nu wel het een en ander op dit gebied. Wanneer gebruikers de veranderingen zullen tegenkomen, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)