Google versimpelt inloggen voor games op Android

25 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-play-games-retina

Google heeft laten weten dat het voortaan voor iedereen gemakkelijker is om in te loggen op Google Play Games, zodat de spellen gespeeld kunnen worden. Zo heb je geen Google+-account meer nodig bijvoorbeeld.

Sneller inloggen op Google Play Games

Google heeft de manier van inloggen op Google Play Games (een dienst die je nodig hebt om het spelen van spellen op Android mogelijk te maken) versimpelt. Omdat het bedrijf heeft gemerkt dat er nogal wat klachten zijn gekomen over de manier waarop altijd ingelogd moest worden, besloot Google er nu iets aan te doen. Zo hoef je nu nog maar één keer per account in te loggen, in plaats van één keer per spel. Ook ben je niet meer verplicht om dat account gekoppeld te hebben aan Google+, het sociale netwerk van Google.

Ben je eenmaal ingelogd, dan hoef je in de toekomst nergens anders meer in te loggen. Je wordt dus voor elke game automatisch aangemeld. Mocht je dit geen fijn idee vinden, dan ben je nog altijd in staat om het automatisch inloggen aan te passen. De games in kwestie zien overigens niet meteen al je informatie in: spelers krijgen namelijk een ID toegewezen. Voorheen was dit je Google+ ID, maar nu die koppeling is losgemaakt, krijgen nieuwe spelers ook een nieuwe ID, gebaseerd op een ander systeem. Voor bestaande spelers verandert dit niet.

Reacties (0)