Google test een opslagindicatie binnen downloadwinkel Google Play

07 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
googleplay

Google test momenteel een nieuwe optie binnen Google Play. De downloadwinkel kan je vertellen hoeveel ruimte je ongeveer overhebt. Niet alle gebruikers zien deze indicatie momenteel; de zoekmachinegigant test de feature momenteel met een handjevol mensen.

Opslagindicatie binnen Google Play

Google test op dit moment een nieuwe functie voor Google Play met een handjevol mensen. Die mensen zien binnen de sectie Mijn games en apps een opslagindicatie staan, waardoor je in één keer kunt zien hoeveel ruimte je nog ongeveer op je smartphone of tablet hebt. Dat schrijft Android Police. De informatie staat bovenaan de lijst met apps, maar onder de interface waar je een keuze kunt maken uit je updates, geïnstalleerde apps, je bibliotheek en bèta-apps. De hoeveelheid ruimte wordt aangegeven met een percentage.

Hoewel dat op zich handige informatie is, kun je nog wel twijfelen aan de locatie van die indicator. Maar daarom is dit momenteel nog een test. Gelukkig kunnen gebruikers op tappen op dat percentage. Wanneer je dat doet, dan kun je meteen beginnen met het vrijmaken van ruimte. Die optie bestaat al wat langer, maar dit is de snelste manier om er te komen. Android zal vervolgens suggesties doen voor te verwijderen apps, bijvoorbeeld apps die je al een tijdje niet hebt geopend. Het is niet bekend wanneer de balk naar iedereen komt.

Reacties (0)