‘Google tablet wordt concurrent Amazon Kindle Fire’

05 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
google_tablet

In december liet Google topman Eric Schmidt in een interview met een Italiaanse krant weten dat Google werkt aan een eigen tablet. Deze tablet zou het referentiemodel voor de markt moeten worden en voorzien zijn van de beste hardware en software. Ook kwam in het interview naar voren dat Google de concurrentie met de iPad aan zou willen gaan. Toch denken de bronnen van Digitimes hier anders over.

Volgens deze bronnen zou Google niet de concurrentie met de iPad aan willen gaan maar met de Amazon Kindle Fire. De Google (Nexus) tablet zou dan ook voorzien worden van een 7 inch display in plaats van een 10 inch display en een aantrekkelijke prijs van 199 dollar hebben. De tablet zou verder in maart of april moeten verschijnen en vanzelfsprekend uitgerust zijn met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

7 inch Google tablet onzin?

Wat ik me hierbij afvraag is hoe Google een 199 dollar kostende 7 inch tablet als nieuwe standaard in de markt wil zetten. 7 inch is niet het meest populaire formaat en voor 199 dollar kun je niet heel veel vernieuwende high-end features kwijt. Daarbij moet ook de hardware nog eens van de hoogste kwaliteit zijn. Bovendien sprak Eric Schmidt eerder al vol lof over de iPad en hoe deze tablet de markt veranderd had. Ik zie het simpelweg niet snel gebeuren dat Google een budget tablet op de markt brengt. Google wil marktleider zijn op het gebied van innovativiteit en in dat plaatje past de hierboven genoemde budget tablet niet.

Het blijft Digitimes dus we nemen het weer met een (groot) korreltje zout, maar dat Google met iets gaat komen in de komende maanden is zeker en Android hardware fabrikanten worden er al bang van.

Reacties (0)