Google Podcasts met persoonlijke aanbevelingen gelanceerd voor Android

19 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-podcasts

Google heeft dinsdagmiddag Nederlandse tijd officieel de Google Podcast-app, met gepersonaliseerde aanbevelingen, gelanceerd voor Android. Met de app wil Google de podcasts serieus gaan aanpakken; voorheen kon je deze programma's beluisteren binnen Google Play Music.

Download Google Podcasts

Google heeft de app Google Podcasts gelanceerd voor Android. De app maakt gebruik van Googles aanbevelingsalgoritmes om mensen aan de juiste podcasts te koppelen. Uiteraard gebeurt dit op basis van je luistergedrag, dus zul je eerst het één en ander moeten beluisteren om goede aanbevelingen te krijgen. Met Podcasts wil Google het beluisteren van de programma’s serieuzer aanpakken dan voorheen. Hiervoor moesten mensen Google Play Music gebruiken om te kunnen naar het grote aanbod podcasts binnen Google Play.

Binnen de app kun je podcasts vinden, downloaden en beluisteren wanneer je wil. Je hebt de keuze uit twee miljoen programma’s, dus daar kun je even zoet mee zijn. Je krijgt een overzicht van de podcasts waar je een abonnement op hebt, welke je hebt beluisterd en welke populair zijn (in het algemeen en per categorie). Bovendien is er de integratie met de Google Assistant, waardoor je de podcasts ook op je Google Home kunt gebruiken. In de komende maanden gaat Google meer functies toevoegen aan de Google Podcasts-applicatie.

Google Podcasts


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)