Google Pixel XL en meer: dit mag je verwachten van Google op 4 oktober

03 oktober 2016 6 Minuten 1 Reacties
google-pixel-4-oktober

Op 4 oktober zal Google tijdens een presentatie zijn nieuwe producten voor de komende maanden aankondigen, waaronder de Google Pixel XL. In dit artikel behandelen we de gelekte informatie en zetten we op een rij wat we al denken te weten over het evenement.

Update: De Google Pixel XL is officieel aangekondigd!

Made by Google

Google heeft de leden van de pers uitgenodigd voor het bijwonen van een evenement op 4 oktober 2016. Wat Google zal aankondigen, heeft het bedrijf nog niet naar buiten gebracht. Wel heeft Google in de afgelopen dagen flink wat teasers de wereld in geholpen. Ook heeft de geruchtenmolen waarschijnlijk al het één en ander verklapt. In dit artikel zetten we alles op een rij dat we al denken te weten over onder meer de Google Pixel XL, Google Home en de nieuwe Google Chromecast Ultra. Dit is wat je mag verwachten morgen.

Google Pixel XL

Als we de geruchten mogen geloven dan zal Google de naam Nexus inruilen voor Pixel en tijdens het evenement zowel de Google Pixel als de Google Pixel XL gaan aankondigen. De smartphones, eentje met een 5″- en eentje met een 5,5″-scherm, lijken te worden gemaakt door HTC. De resolutie van het amoled-scherm van de phablet, de Pixel XL, zal waarschijnlijk 2560 bij 1440 pixels zijn. Onder de motorkap verwachten we een grote accu, de Qualcomm Snapdragon 821, 4GB aan werkgeheugen en tenminste 32GB aan interne opslagruimte.

De camera aan de achterkant zou mogelijk beschikken over dertien megapixel, terwijl de camera aan de voorkant zou moeten beschikken over acht megapixel. Verder zouden de toestellen in de kleuren wit en zwart moeten verschijnen en zouden de prijzen veel hoger liggen dan het geval was met de Nexus-apparaten. Het goedkoopste model zou al 649 dollar moeten kosten. En dat is een flinke prijsverhoging, vergeleken met de 499 dollar van de Nexus 6P toen die net verkrijgbaar was. Ook zou Android 7.1 Nougat meegeleverd worden.

Google Daydream

De nieuwe smartphones van Google zouden ook direct geoptimaliseerd zijn voor Google Daydream. Dat is het nieuwe virtual reality-platform voor mobiele apparaten van de zoekmachinegigant. Sinds de aankondiging in mei hebben we maar weinig van het platform vernomen (gericht op consumenten dan), maar het lijkt vast te staan dat Google op 4 oktober het platform officieel wil lanceren. Tijdens het evenement zouden we in elk geval de apparaten kunnen zien waar Daydream op kan draaien, inclusief een headset.

Volgens de geruchten zou de headset van Google zo’n tachtig dollar moeten gaan kosten en worden geleverd met een controller, die eveneens door Google ontworpen is. De virtual reality-bril zou ook naast de Google Pixel en Google Pixel XL worden gelanceerd, maar onduidelijk is nog of er één of andere actie komt waarbij de de bril gratis krijgt bij aanschaf van de nieuwe smartphone. Samsung heeft namelijk een soortgelijke actie in het leven geroepen voor kersverse eigenaars van de Samsung Galaxy S7 Edge, toen die werd gelanceerd.

Google Chromecast Ultra met 4K

Het is alweer een jaar geleden sinds Google de Chromecast van een nieuwe versie voorzien heeft, dus is het hoog tijd voor een nieuwe variant. En die komt eraan, als de laatste geruchten. Deze nieuwe Chromecast zou een stuk capabeler moeten zijn dan zijn voorganger en het Chrome-logo achter zich laten. In plaats daarvan krijgen we te maken met een G op het apparaat. De Chromecast Ultra, zoals die nu liefkozend wordt genoemd, zou daarnaast een stuk duurder moeten zijn dan de huidige versies: het bedrag van 69 dollar is gevallen.

Maar daar krijg je wel een Cast-apparaat voor in huis dat in staat is om te gaan met 4K. En dat is toch een flink stuk beter dan zijn voorganger, die met gemak full hd aan kan. Qua design zou de dongle ontzettend veel moeten gaan lijken op de tweede generatie Chromecast, inclusief het hockeypuckdesign, dus. Ook de applicatie zou van een nieuwe lik verf worden voorzien. Uit de eerste bèta-ervaringen blijkt dat de verwijzingen naar de Chromecast zijn weggehaald en in plaats daarvan krijgen we te maken met de Google Home-app.

Google Home en Google Assistant

En over Google Home gesproken: dat is die slimme wifi-speaker voor in je smart home die het bedrijf heeft aangekondigd in mei. Met de speaker kun je verschillende apparaten en diensten in huis aansturen met stemcommando’s. Je kunt er entertainment mee opvragen, taken mee uitvoeren en dingen aan vragen die je graag wil weten. De speaker zal straks in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Google Home kan echter niet functioneren zonder Google Assistant, een slimme, digitale assistent die je nu al in Google Allo aantreft.

Mogelijk zal Google meer opties en features gaan aankondigen voor die assistent, om hem straks nog waardevoller te maken wanneer je hem gebruikt op de speciale speaker. Daarnaast is er een gerucht verschenen over het idee dat Google de Assistant ook op andere wifi-speakers wil laten fungeren, waardoor we dus in feite third-party Home-apparaten mogen verwachten. Ook is er al een prijs naar buiten gekomen: Google Home zou 129 dollar moeten gaan kosten. De verwachting is dat het dollarteken wordt omgewisseld voor het euroteken.

Google WiFi

Daar houdt het smart home-nieuws nog niet bij op. Want naast een slimme speaker, zou Google ook een slimme router willen uitbrengen: Google WiFi. Dit apparaat zou met meerdere andere Google WiFi-apparaten moeten kunnen communiceren, waardoor er een mesh-netwerk moet ontstaan. Dat zou ervoor moeten zorgen dat je overal in huis sterk een sterk wifi-signaal hebt. De router moet beschikken over een dual-band, AC1200-snelheden, bluetooth en 802.15.4-radio’s. De kosten: naar verwachting zo’n 130 dollar.

Google Andromeda

En dan denk je alles gehad te hebben, maar nee. Google zou namelijk achter de schermen werken aan het samenbrengen van het Chrome OS en Android OS. Over het samensmelten van beide systemen worden al maanden gespeculeerd, maar nu zou Google toch echt klaar zijn om te laten zien waar het al die tijd aan gewerkt heeft. Ook zouden er al twee apparaten worden klaargestoomd voor het nieuwe OS: de nieuwe Nexus 7-tablet van Huawei en een nieuwe Pixel 3 2-in-1-tablet, die tevens als een laptop te gebruiken zou zijn.

Waar kan ik het evenement bekeken?

Google heeft een speciale website gelanceerd waar de aankondiging op 4 oktober 2016 te bekijken zal zijn. De kans is groot dat je op die pagina een live-stream zult aantreffen. Op de websites Tablets Magazine, Homecinema Magazine, Wearables Magazine en Smarthome Magazine doen we in elk geval verslag van de verschillende aankondigen die Google zal doen tijdens dit volgeladen evenement.

Reacties (1)