De Google Pixel Buds zijn de eerste draadloze oordoppen van Google

04 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-pixel-buds

Google heeft woensdagavond officieel de Google Pixel Buds onthuld. Dit zijn de eerste draadloze oordoppen van de zoekmachinegigant. De oordoppen zijn straks gemakkelijk te paren met je nieuwe Google Pixel 2 XL -- je hoeft het doosje alleen maar te openen.

Dit zijn de Google Pixel Buds

Google heeft de Google Pixel Buds onthuld tijdens haar hardware-evenement. De circulaire oordoppen beschikken over ondersteuning voor verschillende bewegingen, waaronder vegen en aanrakingen voor het wisselen van nummers, aannemen van telefoongesprekken en het regelen van het volume. Door op de rechter oordop te tappen, activeer je de ingebouwde Google Assistant. Vervolgens kun je de weg vragen, geheugensteuntjes instellen, je muziek opvragen of vragen of de stemassistent je ingekomen berichten voorleest.

De Google Pixel Buds zijn straks in drie kleuren beschikbaar: zwart, wit en blauw (net zoals de Google Pixel 2). Het doosje waar de Pixel Buds in worden geleverd kan de oordoppen meerdere keren opladen. In totaal gaat het om 24 uur. Net zoals met de draadloze oordoppen van Apple, kun je de Pixel Buds heel gemakkelijk koppelen aan een Android-smartphone met Android 7.0 Nougat of hoger. Het enige dat je hoeft te doen is het doosje voor het eerst te openen. Google noemt dit Fast Pair, de oordoppen doen eigenlijk al het werk.

Ook andere smartphones naast Pixel-apparaten

In principe werken de Google Pixel Buds met elke smartphone die beschikt over bluetooth. Maar eigenaars van de Google Pixel 2 of Google Pixel 2 XL krijgen wel iets extra’s, natuurlijk. De oordoppen kunnen namelijk via Google Translate gesprekken in real-time vertalen. In totaal worden er veertig talen ondersteund. De prijs van de oordoppen wordt 159 dollar. Het is op moment van schrijven niet bekend of de accessoire ook in Nederland wordt uitgebracht, maar vooralsnog lijkt het erop dat we hem hier niet gaan krijgen.

Reacties (0)