‘Google Pixel 4 krijgt nog veel betere camera’

07 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel 4-1

Uiteraard werkt Google aan een nieuwe Pixel-smartphone: de Pixel 4. Nu horen we een eerste gerucht over de camera van die telefoon. Naar het schijnt gaat Google de toch al erg sterke camera nog veel beter maken.

Betere camera Pixel 4

De Pixel 4 zou volgens verschillende sites, waaronder 9to5Google en XDA Developers, over acht keer zoom beschikken. Ook wordt de Night Sight-functie flink verbeterd en komt er een gloednieuwe ‘motion mode’ voor actieshots. Daarmee weten we weer heel wat meer over de aankomende release van fabrikant Google.

We wisten namelijk al dat de Pixel 4 twee camera’s aan de achterkant krijgt. Dat is voor het eerst in de Pixel-lineup. Er komt een 12-megapixel lens en eentje met 16 megapixels. Maar voor het eerst weten we nu wat die lenzen straks moeten kunnen. Google gebruikt zoals altijd geavanceerde image processing en AI-tools in de camerasoftware, waardoor de hardware behoorlijk goed aangevuld wordt.

Nieuwe camerafuncties

De nieuwste functie is dus een ‘motion mode’, die het mogelijk maakt om mooie foto’s te knippen als iemand aan het sporten is of als je een moment van actie ziet. De bewegende objecten op de voorgrond worden dan goed vastgelegd en die op de achtergrond een beetje blurry. Daardoor krijg je een mooie shot met focus op de plek waar je focus wil hebben.

Advertentie

Ook zou Google werken aan een verbeterde Night Sight-modus, waarmee die toch al indrukwekkende functie nog beter wordt.

Reacties (0)