‘Google Pixel 3 XL krijgt notch en edge-to-edge display’

31 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel

Google is van plan om het met de Pixel 3 en de Pixel 3 XL op te nemen tegen Apple. Zoiets schrijft persbureau Bloomberg vandaag op basis van anonieme bronnen binnen het bedrijf. De nieuwe smartphones van Google krijgen een notch en een edge-to-edge display.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL

De nieuwe Pixel-telefoon wordt volgens de bronnen van Bloomberg wederom in twee varianten uitgebracht: een ‘gewone’ en een XL-versie. Die grotere versie krijgt de meest premium functies, waaronder dat edge-to-edge display en de notch. Die uitsparing in het scherm bevindt zich volgens de bronnen van het financieel persbureau niet in de Pixel 3.

De Pixel 3 XL heeft volgens de bronnen verder twee cameralenzen in de notch zitten en biedt daarmee een aparte onderscheidende functie. Beide modellen beschikken opmerkelijk genoeg slechts één cameralens aan de achterkant, waarmee Google niet meegaat met die trend. De camera moet softwarematig wel flink verbeterd worden, zodat diverse effecten van dubbele camera’s geïmiteerd kunnen worden. Beide versies hebben naar het schijnt onderin een flinke bezel, om ruimte te maken voor een speaker.

Het is voor Google belangrijk dat de leveringen van de telefoons groeien. Vorig jaar werden er volgens onderzoeksbureau slechts vier miljoen Pixel-telefoons verkocht, tegenover 216 miljoen iPhones. Daar ziet Google nog genoeg mogelijkheden, maar om die te realiseren zal het wel meer trends moeten vormen in plaats van ze te volgen.

Bloomberg denkt dat daar volgend jaar belangrijke stappen in gezet kunnen worden, als meer AI-mogelijkheden naar Android komen.

Reacties (0)