Google Photos nu uit voor Android, iOS en pc

29 mei 2015 2 Minuten 0 Reacties
Google-photos

Google heeft Google Photos uitgebracht: de nieuwe foto-applicatie, met een ongelimiteerde online opslag voor Android, iOS en pc. Heb je de standaard foto-app al op je Android-apparaat staan, dan kan het zijn dat je inmiddels al een update hebt ontvangen.

Google Photos geeft gebruikers ongelimiteerd online opslagruimte

Google heeft officieel Google Photos vrijgegeven. Dat is een losstaande foto-applicatie waar gebruikers ongelimiteerd foto’s en video’s kunnen opslaan. Wil je je beeldmateriaal gratis in de cloud uploaden, dan mogen de foto’s niet groter zijn dan zestien megapixels en de video’s niet in een hoger formaat geschoten zijn dan 1080p. Dat moet voor de meeste mensen, die vaak foto’s en video’s maken met een smartphone of tablet, geen enkel probleem zijn. Mocht het beeldmateriaal toch groter zijn, dan verkleint Google dat – zonder verlies van kwaliteit.

Je betaalt niets voor de dienst, maar dat betekent natuurlijk niet dat Google niets aan je foto’s verdient. Jouw foto’s zijn een schat aan informatie waar Google van kan leren, om bijvoorbeeld de search engine nog krachtiger te maken dan hij al is. Google Photos stelt je namelijk in staat om te zoeken op objecten, dieren of mensen. Wanneer je bepaalde zoekopdrachten invult – nog niet alles werkt – dan krijg je een overzicht van wat Google denkt dat je zoekt. Wij vulden ‘dogs’ in en kregen alle hondenfoto’s te zien die we op ons Android-apparaat hebben staan.

Enkele nieuwe features op een rij:

Advertentie
  • Door te knijpen en los te laten kun je op de foto in- en uitzoomen;
  • Door te swipen blader je door je foto’s;
  • Je kunt meerdere foto’s selecteren door over je scherm te vegen;
  • Autoawesome wordt Assistent – met deze assistent kun je heel snel een aantal dingen realiseren, zoals automatisch verhalen en animaties laten maken, maar je kunt ook albums, films en collages produceren;
  • De bewerkinterface heeft ook een facelift gekregen en laat gebruikers gemakkelijker filters kiezen en groottes aanpassen.

Er is overigens wel een optie om je foto’s in een groter formaat op te slaan, maar daarvoor dien je wel te betalen. Je hebt standaard 15GB tot je beschikking, wat voor de meeste fotoliefhebbers in de grootst mogelijke kwaliteit mogelijk niet genoeg is. Daarvoor heeft Google verschillende Google Drive-pakketten klaarstaan: voor 1,99 dollar per maand krijg je 100GB opslagruimte en voor een bedrag van 9,99 dollar per maand krijg je toegang tot maar liefst 1TB aan ruimte. Ga je echter akkoord met het limiet, dan betaal je dus helemaal niets.

Google Photos

Reacties (0)