Google Photos krijgt automatische witbalans

05 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
google photos 1

Google gaat de app Google Photos uitrusten met een automatische witbalans. Dat gebeurt vanzelf bij het editen van de foto, de gebruiker hoeft daar niets voor te doen.

Correcties

Een en ander heeft Google toegelicht in een blogpost. Grofweg vertaald staat er: “Als je nu de foto-editor in Google Photos opent en een ‘look’ selecteert, corrigeren we niet alleen de exposure en de saturatie, maar corrigeren we ook automatisch de witbalans in de foto. En als je het nog meer wilt verbeteren, ga naar de Color-optie en pas de warmte en de tint van de foto aan.”

Automatische correctie toegepast

Android eerder dan iOS

Daarmee is niet gezegd dat de automatische correcties van Google honderd procent waarheidsgetrouw beeld opleveren. Maar voor mensen die geen idee hebben hoe ze hun foto’s na het schieten een beetje mooier moeten maken, is dit wellicht een aardige mogelijkheid. De optie is in Nederland nog niet actief, maar zou dat snel moeten worden, ook in de Android-app. Gebruikers van iOS (iPhone, iPad) moeten nog even wachten, meldt Google. De Photos-app in iOS wordt later nog aangepast met de nieuwe mogelijkheid.

Advertentie

Google geeft in de bewuste blogpost overigens nog een paar tips aan fotografen die niet erg thuis zijn in fotobewerking. Er zijn allerlei filters mogelijk die makkelijk ingesteld kunnen worden in Google Photos. Foto’s kunnen via de app snel geroteerd worden, wat handig is als je bijvoorbeeld een staande foto hebt gemaakt die je eigenlijk liggend wilt laten zien. En Google doet ook uit de doeken hoe je hetzelfde filter op een hele reeks foto’s kunt zetten, zodat je hond niet op de ene foto gelig uit de bus komt en op de andere blauwig. Alle tips – het zijn er maar zes – zijn hier te vinden.

Reacties (0)