Google onthult 7 inch Nexus 7 tablet met Android 4.1 Jelly Bean

27 juni 2012 3 Minuten 27 Reacties
Google-Nexus-7

Google is vandaag in San Francisco van start gegaan met de Google I/O conferentie en heeft tijdens de openingskeynote de Nexus 7 tablet onthuld. De meeste geruchten die we de afgelopen tijd voorbij hebben zie komen hadden het bij het juiste eind; een 7 inch tablet met quad-core processor draaiend op het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean en gebouwd door ASUS. Daarbij is het apparaat compleet ingericht op Google Play.

Google Nexus 7 – specificaties

De Nexus 7 beschikt over een 7 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, wat neerkomt op 216 pixels per inch, en Corning Glass bescherming. Daarnaast beschikt het model onder meer over een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, een 12-core GPU, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth, WiFi b/g/n 8GB of 16GB aan intern opslaggeheugen, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken en een 4,325mAh batterij die moet zorgen voor 8 uur aan speel/werkplezier en 300 uur standby tijd.

De Nexus 7 tablet heeft een afmeting van 198.5 x 120 x 10.45mm, weegt 340 gram en heeft een compleet zwart design. Volgens Google is 7 inch het meest optimale formaat voor een tablet. Je kunt hem volgens Google eenvoudig in één hand houden zonder vermoeid te raken en overal mee naartoe nemen. De structuur op de achterzijde moet zorgen voor een betere houvast.

Alle specificaties

Advertentie
 • Processor: Nvidia Tegra 3 quad-core
 • Software: Android 4.1 (Jelly Bean)
 • Werkgeheugen: 1 GB
 • Opslaggeheugen: 8GB /6GB
 • Display: 7 inch (1280×800 HD display (216 ppi), Corning glass, IPS
 • Communicatie: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, NFC (Android Beam)
 • Aansluitingen: Micro USB
 • Afmetingen: 198.5 x 120 x 10.45mm
 • Gewicht: 340 gram
 • Batterij: 4325 mAh
 • Camera: 1.2 megapixel
 • Sensoren: Accelerometer, GPS, Giroscoop

Google Nexus 7 – video

Google Nexus 7 – software

Android 4.1

Qua software is de Nexus 7 tablet dus uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean. Volgens Google is Android 4.1 Jelly Bean een stuk sneller en stabieler dan Android 4.0 Ice Cream Sandwich, en daarbij nog beter geoptimaliseerd voor apparaten in alle vormen en maten. Meer informatie over Android 4.1 Jelly Bean kun je lezen in dit artikel.

Google Play

Google Play is een belangrijk element van de tablet en eigenlik geeft Google aan dat de tablet puur gericht is op de Google PlayStore met alle beschikbare content. De Nexus 7 moet een compleet entertainment apparaat worden, voor iedereen. Je kunt het vergelijken met de positionering van de Amazon Kindle Fire; content consumptie.

Widgets

De Nexus 7 tablet is voorzien van een groot aantal widgets die gericht zijn op de grote hoeveelheid content. Deze widgets bieden interactieve informatie in een fraaie vormgeving. Zo is er een muziek applicatie die muziek toont die wellicht interessant voor je is. Mocht je dit ook vinden kun je de muziek direct kopen.

Apps

Ook een aantal apps zijn toegevoegd of geoptimaliseerd voor de tablet. Zo is de YouTube app aangepast op het 7 inch scherm, is de Chrome browser als standaard browser toegevoegd (zonder Flash ondersteuning!) en kun je Google Maps informatie van een bepaalde stad nu ook offline bekijken (eerst downloaden). Google toonde ook een aantal games met geavanceerde graphics om aan te tonen dat de quad-core processor en 12-core grafische processor goed hun werk kunnen doen.

NFC

Advertentie

Daarbij beschikt de tablet over NFC ondersteuning voor draadloze betalingen en Android Beam voor het eenvoudig uitwisselen van bestanden tussen Android apparaten.

Google Nexus 7 – accessoires

Natuurlijk horen bij een nieuwe tablet ook accessoires. In de Play Store is onderstaande cover opgedoken welke voor 20 dollar te koop zal zijn. De cover beschermt zowel de voorzijde als de achterzijde van de tablet.

Google Nexus 7 – prijs

De Nexus 7 is vanaf vandaag te koop voor 199 dollar. Daarbij krijg je 25 dollar aan Google Play tegoed, een film en een aantal magazines gratis.

Google Nexus 7 – beschikbaarheid

De tablet is vanaf nu in de Google Play Store te bestellen en wordt midden juli geleverd. Momenteel is het alleen mogelijk de tablet te bestellen voor consumenten in de VS, Canada, de UK en Australië. Later dit jaar worden er meer landen toegevoegd.

 

Reacties (27)