Google Nexus 6 begin december te koop in Nederland

16 oktober 2014 1 Minuut 2 Reacties
google-nexus-6

Het bedrijf dat de Google Nexus 6 naar Nederland haalt laat weten dat het toestel begin december bij de Nederlandse winkels verschijnt.

Gisteren heeft Google twee nieuwe Nexus-toestellen aangekondigd en Android 5.0 Lollipop gelanceerd. Van de Google Nexus 9 weten we dat we er op 3 november voor naar de winkel kunnen maar de prijzen en lanceerdata van de Google Nexus 6 waren nog niet bekend. Vandaag komen we echter al wat meer te weten; de phablet moet begin december in de Nederlandse winkels liggen.

Tegenover Nu.nl geeft Tech Data Mobile, het bedrijf dat de door Motorola gemaakte Nexus 6 naar Nederland haalt, weten dat het toestel in de eerste dagen van december bij de Nederlandse winkels verschijnt. De prijs in euro’s is echter nog steeds niet bekend maar als we kijken naar een Amerikaanse adviesprijs van 649 dollar zal er ongeveer 600 euro voor het toestel betaald moeten worden. We kunnen er dus in ieder geval voor de feestdagen nog voor naar de winkel.

De Google Nexus 6 is de eerste phablet van Google en heeft een formaat van 5.9-inch. Het toestel beschikt over een amoled-display met een 2.560 bij 1.440 pixels resolutie en draait op een Qualcomm Snapdragon 805-processor. Natuurlijk is het apparaat uitgerust met de nieuwste versie van Android; Android 5.0 Lollipop. Naast de Nexus 6 introduceerde Google gisteren de 8.9-inch Google Nexus 9, een tablet met een opvallende 4:3 beeldverhouding die vanaf 399 euro te koop zal zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

T

T
16 oktober 2014 om 16:14

Correctie: Het is een Amoled scherm

Inloggen


16 oktober 2014 om 16:19

Correct, excuus.

Inloggen