Google Measure nu te gebruiken op ARCore-apparaten

22 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-measure

De app Google Measure, die voorheen alleen op Project Tango-apparaten te gebruiken was, biedt nu ondersteuning aan voor ARCore. Dat is het nieuwe augmentedrealityplatform van de zoekmachinegigant, dat op steeds met Android-smartphones werkt.

Google Measure ondersteunt ARCore-apparaten

De app Google Measure is een applicatie waarmee je dingen in het echte leven kunt opmeten via een smartphone of tablet (vergelijkbaar met de app met dezelfde naam die Apple onlangs heeft uitgebracht). Echter, deze app is al sinds 2016 beschikbaar als een exclusieve applicatie voor apparaten die werken met Project Tango. Echter, de technologie achter augmented reality is in een rap tempo doorontwikkeld, waardoor de mogelijkheden nu ook naar andere smartphones komen. En dat betekent ook voor de Measure-applicatie van Google.

Deze app is nu te gebruiken op alle apparaten waarvan bekend is dat de ARCore ondersteunen. Het werkt allemaal heel simpel. Je brengt het object in beeld wat je wil opmeten. Vervolgens maak je een begin en eindpunt op het scherm van je apparaat, waarna je direct te zien krijgt wat die afmeting is. Je kunt zowel grote als kleine dingen opmeten, zoals tafels en bananen. Met een smartphone die ARCore ondersteunt in je zak, heb je zo altijd een meetlint bij je. De update is nu beschikbaar, ook los als apk-bestand.

Measure

Reacties (0)