Google maakt inloggen Google-account veiliger met nieuwe opties

01 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
google-logo-shut

Google heeft laten weten dat het bedrijf extra maatregelen treft om ervoor te zorgen dat je veiliger kunt inloggen en omgaan met je account. Zo zal het bedrijf je standaard enkele veiligheidsstappen laten doorlopen wanneer er een potentieel verdachte activiteit is opgemerkt.

Veiliger omgaan met je Google-account

Google presenteert nieuwe mogelijkheden voor het veilig in gebruik nemen van je Google-account. Wanneer je de volgende keer wil inloggen op je account in een webbrowser, dan moet dat zonder extra stappen kunnen wanneer er niets aan de hand lijkt te zijn. Echter, daarvoor dienen gebruikers nu wel Javascript aan te hebben staan. Heeft je browser daar geen ondersteuning voor, dan doe je er goed aan eentje te downloaden die dat dus wel aanbiedt. Heb je Javascript uitstaan? Dan zal de pagina vragen of je dit wil inschakelen.

Wanneer je eenmaal bent ingelogd, dan zal de Security Checkup-functie je mogelijk vragen om malafide applicaties te verwijderen van je Android-apparaten (deze informatie wordt dan gedeeld vanuit Google Play Protect). Ook zal het bedrijf nog altijd blijven vragen of je niet eens een paar van die ongebruikte Android-apparaten wil verwijderen uit de lijst devices die toegang hebben tot je account. Daarnaast zal er meer nadruk worden gelegd op de data die wordt gedeeld vanuit je account. Het kan nooit kwaad daar eens naar te kijken.

Verder zal de zoekmachinegigant je automatisch naar een stap-voor-stap-proces sturen wanneer blijkt dat je account is gecompromitteerd. Je loopt dan langs je algemene en belangrijke beveiligingsinstellingen (zet ook vooral tweestapsverificatie via een authentificatie-applicatie aan!), er wordt gevraagd of je je andere accounts nog even wil nalopen, krijgt te zien welke betaalmethoden zijn gekoppeld en je krijgt een overzicht van je opgeslagen bestanden in Gmail en Drive. De nieuwe opties worden in de komende weken uitgerold.

Reacties (0)