Google maakt abonnementen beheren gemakkelijker in Google Play

21 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
Play Store update

Google maakt het beheren van je Google Play abonnementen gemakkelijker met een vernieuwde pagina binnen de Google Play Store. Je krijgt een beter overzicht van je abonnementen, kunt ze gemakkelijker annuleren en kunt zien op welke manier(en) je ervoor kunt betalen.

Google Play abonnementen beheren

Tijdens Google I/O van dit jaar is aangekondigd dat Google het beheren van je Google Play abonnementen simpeler gaat maken. De update voor de pagina binnen Google Play wordt nu langzaamaan uitgerold naar alle gebruikers en moet gebruikers een beter overzicht gaan aanbieden. Zo zie je voortaan in één oogopslag welke abonnementen je hebt, wat ze kosten en wanneer ze worden vernieuwd. Wanneer je op een abonnement tapt, dan opent een nieuwe pagina met daarin informatie over de beschikbare betaalmethoden.

Onderaan de pagina zit een grote knop voor het annuleren van zo’n abonnement. Google laat verder weten dat het mogelijk is een geannuleerd abonnement opnieuw te nemen. Ook kun je natuurlijk jezelf opnieuw abonneren op een abonnement dat je hebt laten eindigen. Wanneer je Google Play abonnementen annuleert, dan krijg je een korte enquête in beeld met de vraag waarom je wil annuleren. App-makers krijgen de informatie dan vervolgens te zien. Gebruikers krijgen overigens een notificatie als prijzen veranderen.

Reacties (0)