Google lanceert magazine-style newsreader: Google Currents

09 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
google-currents

Google heeft vandaag haar eigen concurrent voor de populaire Flipboard applicatie gelanceerd. Google Currents is een magazin-style newsreader waarmee je eenvoudig nieuwsberichten kunt lezen op je iOS of Android smartphone of tablet. Google heeft momenteel 150 partners aan Currents toegevoegd waar het nieuws van gelezen kan worden in een aantrekkelijke tijdschrift vormgeving.

Onder de partners vind je onder meer CNET, Forbes en PBS. Natuurlijk kun je ook zelf nieuws toevoegen in de vorm van RSS feeds, Google+ streams en Google Reader abonnementen. Daarnaast maakt Google zelf een selectie van het meest belangrijke nieuws van de dag zodat je niks hoeft te missen. Natuurlijk kan ook de social media integratie niet ontbreken. Zo is het eenvoudig artikelen te delen of een +1 te geven.

Volgens Google is de vormgeving van de applicatie expres strak en simpel gehouden om de focus echt te leggen op de inhoud. Momenteel is Google Currents alleen beschikbaar voor inwoners van de VS. Of en wanneer de app ook voor andere landen uitkomt is niet bekend. Wil je Google Currents toch uitproberen dan kun je hier een APK bestand downloaden (voor Android apparaten) waarmee je toegang krijgt.

Inmiddels is ook Tablets Magazine via deze link in Google Currents te vinden. Het is nog een beta versie maar het gaat de goede kant op.  Zorg wel dat je Google Currents eerst gedownload hebt.

Bron: Google

Reacties (0)