Google Home komt met Google Assistant en Chromecast

04 oktober 2016 2 Minuten 0 Reacties
Google-Home-2

We hebben er al vele geruchten over voorbij zien komen maar vandaag heeft Google zijn Google Home speaker dan eindelijk officieel uit de doeken gedaan. De speaker met persoonlijke assistent moet de concurrentie met de Amazon Echo aangaan en zal vanaf volgende maand in de VS verkocht worden.

Google Home

Google Home is, zoals de naam al doet vermoeden, een apparaat dat het middelpunt van je huis moet vormen, dat kan communiceren met diensten en slimme apparaten, en dat beschikt over een hands-free bediening middels de Google Assistant. Deze persoonlijke assistent kan middels spraak je media weergeven, vragen beantwoorden, informatie opzoeken en je slimme smart home-apparaten bedienen.

Google heeft de hub een zeer minimalistisch en strak uiterlijk gegeven, met leds bovenop. Deze leds komen in de vier kleuren van Google, kunnen oplichten en kunnen draaien. Zo laat Google Home onder meer zien dat ‘hij’ aan het luisteren is of een actie aan het uitvoeren is. De bovenzijde is ook een touchvlak waarmee je handmatig wat handelingen kunt uitvoeren. De basis van de speaker is voorzien van een grille die in verschillende kleuren en materialen aangeschaft kan worden.

Advertentie

Er wordt al jaren door Google flink geïnvesteerd in spraakherkenning en aanverwante ontwikkelingen, en een deel daarvan moeten we in Home gaan terugzien. Zo kan de Assistant op relatief grote afstand middels spraak geactiveerd worden maar mocht je niet willen dat Google overal naar meeluistert dan zit er achterop het apparaat een knop om de microfoon uit te zetten.

Daarbij doet Google Home dienst als een Google Cast-apparaat waardoor je muziek van verschillende diensten via de speaker kunt afspelen, en bovendien andere speakers kunt bedienen wanneer multi-room is ingeschakeld. Je kunt de speaker ook gebruiken om media naar een Google Cast tv of een met Chromecast gekoppelde tv te sturen.

Voor de smart home-bezoeker is vooral ook de integratie met smart home-apparaten interessant. Het apparaat is compatibel met een hoop slimme devices, onder meer van Nest, Samsung en Philips. Ook wordt IFTTT ondersteund. Google verwacht echter dat het aantal partners snel uitgebreid zal worden.

Maar, ook dat is nog niet alles want Google Home kan middels de Google Assistant je hele dagschema bijhouden en zelfs al je activiteiten voor de dag opsommen. Je kunt ook zoekopdrachten laten uitvoeren, vervolgvragen stellen, alarmen instellen, boodschappenlijstjes aanmaken en nog veel meer.

Prijs en beschikbaarheid

Google Home wordt vanaf 4 november in de VS verkocht voor een prijs van 129 dollar. Of en wanneer de speaker naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reacties (0)