Google Drive verstuurt notificatie bij aanpassen document

05 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft een verse update uitgebracht aan de iOS- en Android-applicatie van zijn cloudopslagdienst Google Drive. Wanneer je de update op je smartphone en tablet hebt staan, dan zul je voortaan een notificatie krijgen wanneer iemand een gedeeld document aanpast.

Google Drive krijgt update op Android en iOS

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf enkele veranderingen heeft doorgevoerd aan de Android- en iOS-applicatie van zijn cloudopslagdienst Google Drive. De eerste verandering is dat je een notificatie krijgt wanneer iemand één van je gedeelde documenten heeft bewerkt, zodat je precies kunt zien wie wat op welk moment gedaan heeft. Een handige toevoeging, omdat het soms onoverzichtelijk kan zien wie wat precies gedaan hebt – zeker wanneer je de e-mailberichten daarover niet te lezen krijgt, verwijdert of zelfs uitzet.

Op Android is het tegenwoordig ook gemakkelijker toegang te vragen tot een document. Je tapt daarvoor op de nieuwe knop binnen de app bij het bestand, waarna de eigenaar van dat document (op Android en iOS) een notificatie krijgt van het verzoek. Ook is het nu voor Android-eigenaars mogelijk een document vooraf in te kijken, zonder dat ze daarvoor per se een Google-account nodig hebben. Sommige features zijn nu nu beschikbaar – de features die nu nog niet beschikbaar zijn, worden in de komende weken uitgerold naar iedereen.

Google Drive

Reacties (0)