Google Drive op Android heeft een kleine update gekregen

24 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft een update uitgebracht voor Google Drive op Android. Drive is de cloudopslagdienst van de zoekmachinegigant. Gebruikers van de dienst kunnen nu op hun Android-smartphone of -tablet een snelkoppeling toevoegen aan de homescreen van hun apparaat.

Download de update voor Google Drive

Vorige week heeft Google de cloudopslagdienst Drive op het internet voorzien van een nieuwe interface. En vandaag zien we dat het team achter Drive ook de Android-versie van een (kleine) update voorzien heeft. Zo moet het voor gebruikers gemakkelijker worden een abonnement af te sluiten binnen de app. In het menu vind je daar nu een knopje voor, die je zal leiden naar de pagina met de beschikbare opties. Je kunt kiezen uit 100GB, 1TB, 10TB, 20TB of 30TB. De kosten lopen uiteen van 1,99 dollar tot 299 dollar per maand.

Daarnaast kunnen Android-bezitters die gebruikmaken van Google Drive voortaan een snelkoppeling naar een specifieke map of specifiek bestand plaatsen op de homescreen. Daardoor hoef je nu niet altijd eerst de app te openen en het bestand op te zoeken, aangezien je gewoon direct toegang kunt krijgen. Mocht je nog Android 4.0 op je toestel hebben staan, let dan wel goed op. Want dit is de laatste update die ook voor dat platform wordt uitgebracht. Gelukkig draait slechts 1,6 procent van alle Android-gebruikers op die versie van het OS.

Google Drive

Reacties (0)