Google brengt Chrome OS 72 met touchscreenverbeteringen uit

11 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Er is vanaf nu een nieuwe versie van het Chrome OS beschikbaar voor Chromebook-convertibles en -tablets, met een aantal verbeteringen. Zo bevat deze software-update een versie van de Chrome-browser die is geoptimaliseerd voor touchscreenapparaten.

Download nu Chrome OS 72

Google heeft Chrome OS 72 uitgebracht voor Chromebook-convertibles en -tablets. Deze versie van het besturingssysteem bevat onder meer een versie van de Chrome-browser die is geoptimaliseerd voor touchscreenapparaten wanneer je die in tabletmodus gebruikt. Daarnaast is de ondersteuning voor Android-applicaties verbeterd, waardoor de apparaten, in het bijzonder natuurlijk de tablets, meer als Android-tablets kunnen fungeren. Zo kunnen Android-apps nu externe opslagbronnen gebruiken en kun je zoeken op snelkoppelingen.

Daarnaast heeft Google nog een aantal andere veranderingen doorgevoerd.

  • Ondersteuning voor Picture-in-picture op Chrome-websites.
  • Bestanden die zijn opgeslagen bij Google Drive via de automatische opslagfunctie staan nu ook onder de bestandenbeheerder.
  • De ChromeVox-schermvoorlezer kan nu ook voorlezen wat er onder de muisaanwijzer staat.
  • Er zijn nieuwe richtlijnen voor printopdrachten.
  • De Shill-netwerkbeheerder draait nu in een sandbox (digitale omgeving binnen een os), waardoor je dus niet meteen in de root werkt. Deze beveiligingsmaatregel kan ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor bepaalde zwakten met betrekking tot het netwerk.
  • De Google Assistent is nu beschikbaar.

Chrome OS 72 heeft officieel versienummer 72.0.3626.97 en is nu beschikbaar.

Reacties (0)