Google Assistant komt dit jaar naar Nederland en België

15 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Google heeft tijdens een presentatie bekendgemaakt dat de Google Assistant in 2018 naar een groot aantal nieuwe landen komt, waaronder Nederland en België. Helaas is een precieze releasedatum nog niet bekendgemaakt door de zoekmachinegigant.

Google Assistant komt naar Nederland en België

Het heeft even geduurd en er zijn al talloze geruchten over verschenen, maar nu lijkt de kogel door de kerk te zijn. Google heeft tijdens een presentatie bevestigd dat de Google Assistant, de stemassistent van de zoekmachinegigant, in 2018 naar meerdere landen wordt uitgerold. Op een foto, die is geplaatst door journalist Elger van der Wel, is een kaart te zien van alle landen waarin de stemassistent wordt uitgerold. Het gaat om de blauwe landen op de kaart en onder meer Nederland en België zijn voorzien van deze kleur.

2018 moet dus een belangrijk jaar worden voor de Google Assistant. Op dit moment is de digitale assistent beschikbaar in acht talen en veertien landen en dat aantal wordt dus later uitgebreid naar 25 talen en 52 landen. Helaas heeft Google tijdens de presentatie niet onthuld wanneer we de stemassistent precies kunnen verwachten in Nederland en België. Wellicht dat Google zelf in mei meer bekendmaakt over deze ontwikkeling, aangezien er dan een nieuwe editie van Google I/O plaatsvindt, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf.

Reacties (0)