Google Assistant detecteert straks welke taal je spreekt

24 februari 2018 1 Minuut 2 Reacties
Google-Assistant

Google heeft laten weten dat de Google Assistant in 2018 upgrades krijgt met betrekking tot de talen die de assistent kan spreken en verstaan. Zo kan de stemassistent zelfs een gesproken taal herkennen zonder dat je dat hoeft in te stellen.

Google Assistant krijgt upgrade op taalgebied

Dit jaar gaat Google de Google Assistant voorzien van een flinke upgrade op taalgebied. Tegen het einde van 2018 aan moet de stemassistent dertig talen verstaan en spreken, waarmee zo’n 95 procent van alle Android-gebruikers kunnen worden bereikt. Ergens dit jaar, wanneer precies is nog niet bekend, zal de digitale assistent ook talen kunnen herkennen wanneer je er tegen spreekt, zonder dat je die taal van tevoren hebt ingesteld. De Assistant kan dan dus meerdere talen tegelijk spreken, zolang de taal maar wordt herkend.

Uiteraard stopt het team niet bij dertig talen, maar dat moet voor dit jaar genoeg zijn om te kunnen zeggen dat de assistent echt wereldwijd beschikbaar is. Eén van de talen die wordt toegevoegd is het Nederlands. Dat de Google Assistant straks ook andere talen kan detecteren, verstaan en spreken is een fijne toevoeging; als je de taal nu wil wijzigen, dan moet je de taal van je Android-toestel aanpassen. Dat zorgt dus voor een gedoe en dat gedoe wil Google nu dus wegnemen. Het wachten is nu op een releasedatum voor de nieuwe functies.

Reacties (2)