Gmail op Android geeft nu altijd voorbeelden van documenten uit bijlage

19 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
gmail

Google heeft een update uitgebracht voor Gmail op Android, waardoor gebruikers altijd een voorbeeld kunnen zien van meegestuurde documenten. De ontvangers hoeven hiervoor niets apps als Google Docs of Presentaties te hebben geïnstalleerd op hun smartphone of tablet.

Gmail op Android geeft altijd een voorbeeld

In een nieuwe versie van Gmail op Android gaat de e-maildienst net even wat anders om met de meegestuurde documenten. Voorheen was het zo dat je een voorbeeld van die bijlagen kon bekijken wanneer je apps als Google Documenten, Presentaties of Spreadsheets had geïnstalleerd. Heb je die apps niet, dan zou Gmail de documenten in een browser naar keuze openen. Nu werkt de app ongeveer net zoals Google Drive en zal die de meegestuurde documenten altijd kunnen openen om te laten zien wat iemand heeft meegestuurd.

Gebruikers hoeven daarvoor de bovengenoemde apps niet meer te hebben op hun smartphone of tablet. Gmail op Android zal hoe dan ook een voorbeeld kunnen weergeven van die bestanden. Wel lijkt het erop dat je naast Gmail ook Google Drive op je apparaat moet hebben staan. Voortaan krijg je ook direct toegang tot enkele functies die je aantreft in Google Drive, waardoor je meteen aan de slag kunt met de bestanden. De update is nu live en te downloaden uit Google Play. Mocht je de update nog niet hebben, dan kan dat elk moment gebeuren.

Gmail

Reacties (0)