Gmail is voorzien van verbeterde veiligheidsmaatregelen

01 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
gmail

Google heeft de populaire e-maildienst Gmail voorzien van een aantal verbeterde beveiligingsmaatregelen die ellende kunnen voorkomen. Zo wordt er nu van machine learning gebruikt gemaakt voor het detecteren van phishing-praktijken.

Zo moet Gmail een stuk veiliger worden.

Gmail beter bestand tegen phising-aanvallen

Google heeft aangekondigd dat de e-maildienst Gmail voortaan beter bestand is tegen phishing-aanvallen. Om dergelijke aanvallen te voorkomen, maakt de zoekmachinegigant voortaan gebruik van machine learning. Dat systeem zal bepaalde e-mailberichten gaan vertragen, zodat kan worden gecontroleerd of er geen malafide links of bestanden in staan. Het gaat hier om 0,05 procent van alle mails, dus waarschijnlijk zul je er zelf in de praktijk weinig van merken. Deze mails worden dan rigoureus onderzocht door het systeem.

Dit systeem werkt ook samen met Safe Browsing en het eerder aangekondigde systeem dat aangeeft wanneer mensen mogelijk op een phishing-link klikken, en dat de volgende pagina waarschijnlijk niet helemaal koosjer is. Omdat het testen enige tijd kost, kan het zijn dat 0,05 procent van de mails een vertraging oploopt van maximaal vier minuten (maar er is wel een optie om die check handmatig uit te schakelen, voor wanneer je echt geen vier minuten kunt wachten). Met deze veranderingen moet Gmail een stuk veiliger gaan worden.

Reacties (0)