Gezichtsherkenningfunctie Galaxy S10 gemakkelijk voor de gek te houden

11 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy S10

De gezichtsherkenningfunctie van de Samsung Galaxy S10 is gemakkelijk voor de gek te houden, blijkt uit meerdere voorbeelden. Zo kun je het apparaat ontgrendelen met een foto of video van de eigenaar. Soms kan een broer of zus op deze manier toegang krijgen tot de informatie op de telefoon.

Gezichtsherkenning op Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 mag dan nog zo’n mooie telefoon zijn, dat betekent niet dat er natuurlijk niets mis mee is. Uit meerdere voorbeelden blijkt namelijk dat de functie voor gezichtsherkenning, waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen, gemakkelijk voor de gek te houden is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de telefoon te ontgrendelen via een video of foto van de oorspronkelijke eigenaar, zoals je in de onderstaande video van Unbox Therapy kunt zien. Ook de website The Verge kwam tot dezelfde conclusie helaas.

Opvallend is dat het apparaat in kwestie wordt voorzien van wat vlekken en vingerafdrukken, zodat mogelijk opgemerkt kon worden dat dit niet de persoon is die het apparaat zou moeten kunnen ontgrendelen — maar de Galaxy S10 kijkt er doorheen. De Italiaanse website Smartworld brengt dezelfde conclusie in een eigen video en laat daarbij weten dat het snelle ontgrendelen staat uitgeschakeld. Samsung stelt dat die optie het ontgrendelen sneller kan gaan, maar dat dit wel ten koste kan gaan van de nauwkeurigheid van de controle.

Advertentie

En dan is daar nog Jane Wong, een inmiddels bekend persoon op Twitter dat vaak toffe nieuwtjes heeft over nieuwe of bestaande apps. Helaas heeft ze nu ook slecht nieuws, aangezien ze tot de conclusie is gekomen dat de Galaxy S10 van haar broer denkt dat zij en hij dezelfde persoon zijn — zij kan namelijk zijn telefoon ontgrendelen. Het is inmiddels bekend dat gezichtsherkenning via een 2d-afbeelding niet geheel veilig is. Denk hier dus twee keer over na wanneer je van plan bent de functie te gaan gebruiken op je smartphone.

Reacties (0)